Ville se lengst øst i marka i dag, over på Skaunakjølen. Værmeldinga var grei, lettskya og 22 grader, det kunne bli en utfordring, men det var også meldt enkelte regnbyger, ville bli godt i varmen.

Vi tusla ivei i halv elleve tida fra lunneplassen ved Knutsslettet, lett regnyr så jeg smatt på en tynn regnjakke. Det var allerede 19 grader! Regnet slutta ganske raskt, og jeg kokte nesten over inni jakka, alt måtte av, da ble det bedre.

Brukte en lang halvtime bort til krysset i Baklia, her kom vi inn på bomveien fra Vekta. Ifjor gikk vi veien ned til Baklia og Seljan, idag ville vi følge veien videre innover mot Yståsen.

Her baki smelter snøen sist og hvitveisen står ennå i fullt flor:

Bomveien går en kilometer videre, til en stor lunneplass, som nå er fin parkering. Bommen står nedi Vekta i Viggja, må prøve å kjøre den en dag. Fra lunneplassen gikk vi skogsveien videre innover, det må  være en stund siden drifta, godt igjengrodd av kratt. Men det var kraftig sti oppetter hjulsporene:

Midt i veien sto mye flott myrfiol:

Etterhvert, etter over 2 km i delvis gjengrodd skogsvei, kom vi til Markaløypa/skitraseen fra Kvitsteinan, og gikk den rett oppå myrene oppå Yståsen. På bildet ser vi Rundhaugen bak tv.

Sto et enslig skilt midt på myra, vi var altså i Kolmildedalen. Den pila vi ikke ser står det “Kvitsteinan 1 km”

Det var par og tyve grader nedi skogen, totalt vindstille, ikke en vindgust. Vi plagdes med varmen idag, det var akkurat som å gå rundt i et tropisk drivhus. Fikk litt fred i skyggen av granene, men der var også maurene! Så det ble halvskygge utpå ei våt myr, der var det da maurfritt i det minste.

Endelig kom vi oppå Yståsen.

Endelig ble det litt avkjølende vindgust!

Vi fant en maurfri lyngrabbe i skyggen, og ble der en lang time. Kunne brette ut fjellduken og strødde ut alt, mat og te. Hadde det virkelig bra her!

Etterhvert seg klokka seg mot seks, vi måtte begynne å tenke på den 3 km lange hjemturen. Jeg ville vente i det lengste, vente til temperaturen gikk under tyve i allfall.

Var nede ved skogsveien igjen halv åtte, nå var sola nedi trekronene og vi fikk en deilig hjemtur i delvis skygge.

Tilbake til Baklia, var sola seget ned bak granene, klokka var ni. Her hvilte vi ut lenge, Borga var tydelig medtatt etter all varmen idag. Men voffen kom seg fort igjen med en god porsjon pellets og lang dupp i det kjølige graset.

Ved ti-tida var vi tilbake til bilen i Knutsslettet, nesten 7 lange, dryge, varme kilometre idag. En stor tur, endelig litt kjent baki her også, vi skal ha flere turer oppå Yståsen, kanskje videre helt over til Utsikten.

Oversiktskart over dagens tur. Gikk veien fra Baklia ned til Markaløypa. Røde streker markerer trase til Baklia og oppå Yståsen.

ForrigeBlomstertur oppi Rauhåmmåren
Neste artikkelToppturen til Annølskammen