Kjørte oppå Hulluflata idag. Vakkert vårvær, stille, men 9 varmegrader. Stilte sommerlig kledt, det skulle bli tabben.

Vi tuslet oppover mot Rødåsen i elleve tida, sent ute idag, fremdeles kjente vi siste langturen i fotan.

Knipset noen bilder av Rødåsen, vært fint om den nedraste bua kunne vært ryddet.

Det gikk da så lett og fint oppover til trimkassen, der var noen som skrev seg inn i boka. Men nå begynte det å regne lett, så vi satte oss ved benken og trakk på regndressen. Regnet økte på kraftig, vi satt der å så mismodig på hverandre:

Etter en glovarm tekopp bestemte vi oss for å fortsette som planlagt, vi skulle til Årlia i dag! Men nå var det blitt kaldt, gradstokken viste fem grader, etter noen hundre meter innover skogen ga jeg opp. Det er vel første gangen, men uten stillongsen og god ullgenser gikk det ikke, jeg hutret og skalv bortover. Den egentlig årsaken er vel nyresvikten, jeg må begynne å kle meg mye varmere enn jeg er vant til.

Gikk raskt tilbake til trimkassen, og prøvde oppover mot Rømmesmyra. Nei, jeg fikk ikke opp varmen nei, og nå regnet det hardt, iskaldt slagregn.

Bare å ha seg nedigjen til bilen. To timers tur og en km gått idag, det er da noe.

Ved kveldens høydepunkt, tikka masala med nystekt naan-brød. Altså hot indisk mat, fikk jeg endelig varmen tilbake i kroppen. Skal ikke gå ut på tur nei uten at stillongsen er med, det ville vært hele forskjellen!

 

ForrigeToppturen til Annølskammen
Neste artikkelOnsdagstur til Årlia