Startet nede ved Hulluflata halv elleve, 7 varmegrader, iskald vind, lettskyet. Som sist hutret og frøs jeg, idag var jeg realt vinterkledt med lue og votter.

Tenkte jo å gå en runde via Rauhåmmåren, men får se an formen, så vi gikk mot Rødåsen istedet. Bildet under er tatt fra Hulluflata (Sagflata), vi ser det meste av Trollheimen, det var mye nysnø der! Kjente fjell, fra venstre Trollhetta, Rindhatten og Raudfjellet foran, Bolmetrollhøtta, Snota, Ura, Rognnebba og Fruhøtta.

Kom oss greit opp til hvilebenken i øvre Rødåsen. Jeg var slett ikke sliten, men iskald. Lyst til å gå hjem og varme meg, legge meg under teppet. Det er noe som er vrangsnudd ja, får oppsøke dr Wold for tips. Med en glovarm tekopp klarte vi å snu innover, synd på Borga hvis hu får sofa-dag enda en dag.

Det ble mye bedre innover skogsstien. Vindstilt, fred for den iskalde vinden. Lite sol som rakk ned, men nå hadde jeg tredd på ullbuffen og ullua, så var da så noenlunde varm. Men uansett, jeg går jo tregt til vanlig, idag var det såvidt jeg klarte å kreke meg bortover. Borga trakk det hu kunne, forsto ikke helt hva som hadde skjedd der bak.

Halvveis til Årlia, på Skaungrensa, var det lunsj-tid. Fant oss en koselig engbakke i granskogen. Danderte reir til oss begge, jeg tredde over meg fjellduken. Inni den var det varmere enn hjemme, så det kunne jeg ikke klage på!

Kom til Årlia halv fire. Det må være ny rekord i tidsforbruk for min del. Nå så jeg hvorfor det var så mye folk i marka på en onsdag! Idrettslaget har satt opp en Kjentmannspost her.

Vi satte oss utpå kanten mot Baklia med en styrkende tekopp. Været var stadig i bedring, sola smilte mer og mer, kanskje jeg skulle våge å dra av topplua?

Jeg var i ferd med akkurat det, da det hastig kom fresende et svart vær over oss. På noen sekunder var Borga helt nedsnødd av haggelskura som datt ned. Sukk, bare å dra på seg goretexn og snu nesa hjemover. Været ga seg ganske fort heldigvis, da vi kom oppå Evjensslettet igjen var det nesten sol!

Vi rastet på hjemtur omtrent samme plassen, men litt nærmere Rødåsen, like før krysset til Hovsslettet. Flere fine småplasser bortover her, trivelig når det er godvær å sitte her og filosofere.

Tilbake til Hulluflata i sju-tida. En merkelig tur, med anstrøk av vinter, og Trollheimen hvit av nysnø. Det ble ikke helt den turen jeg tenkte, men glad for at jeg tok den, gjorde så godt etterpå!

ForrigeRødåsen som snarast
Neste artikkelRusletur via Hovsslettet