Startet fra lunneplassen ved Knutsslettet litt etter ti. Gråvær, lite vind, men det tegnet til å bli litt regn idag, Vi gikk stien nedover og brua over Seljanbekken, den er i ferd med å rase helt sammen og ned i bekken. Må vel begynne å gå brua likeved, den for Markaløypa.

 

Vi brukte en tre kvarters tid bortil skogsveien. Var sommerkledt idag, uten ullongs, Frøs ikke nei, varm og god, noe helt annet en sist uke, frøs jo bare verre.

Det er ikke langt til Baklia fra Knutsslettet, likevel så brukte jeg godt over to timer på det. Koste meg i sommeren! Det var ingen stor varme, ganske tett skydekke, ville nok bli regn idag.

 

Fjøset (?):

Det er tre hus i Baklia, det røde fjøset, et rødt uthus og det grønnbrune seterhuset:

Setra var godt vedlikeholdt, her er det folk som tar vare på husene sine.

Vi satte oss utpå setervollen framom fjøset med lunsjen vår. På bildet under ser vi Nord-Årlia til høyre, delvis skjult i bjørkskogen. Til venstre Årlia som jeg har besøkt så mange ganger.

Etter rasten fortsatte vi til Sørseljan. Er bare en liten halvtime til Markaløypa, vi sto nå der og kikket på infotavla. Der begynte regnet. Ikke så mye i starten, men det økte på så smått. Vi hadde vel en plan å gå oppover Markaløypa nordover så vi så nedi Hølbekken. Men vi gikk bare en runde oppunder Seljhaugen og snudde. Bedre å gå vei enn i det dyvåte terrenget.

Regnet ga seg aldri, det økte på til silregn, da gikk vi under ei vid gran sørom Bakli og satte oss. Ble der en times tid, koste oss  med maten og glovarm te. Borga var ganske våt, men så ut til å ha det tørrt og bra ved granstammen.

Regnet gikk over til lettere yr, da tuslet vi videre over brua og bortpå hogstflata. Hadde en liten oppsummering av turen. Artig å bli litt nærmere kjent baki her, det er mange muligheter. Og så er det stilt, hører ingen bylyder her!

Tilbake til bilen i åtte tida, en riktig luggum tur med mange nye opplevelser!

 

Oversiktskart over dagens tur, vi parkerte ved lunneplassen og gikk stien over til Seljanvegen. Videre til Baklia og Sørseljan. Vi gikk samme vei tilbake, men en fin rundtur vil være å gå opp Markløypa og nedigjen Seljkjølen.

ForrigeBlomstertur til Lomtjønna
Neste artikkelÅrets første orkideer!