Trasige dager med og på dialysen. Venter på oppstart, men må vente til etter ferietida.

Så det er enorm lettelse å fremdeles være i stand til å kjøre oppi marka for noen timers tur. Er blitt vesentlig redusert, men hvert skritt monner.

Vi starta fra Hulluflata i elleve tida, 19 grader, stille. Spente kløven på Borga, idag litt tyngre. Men den hadde mye bedre balanse, hang ikke og slengte som sist. Får ta det med ro, se hvordan voffen liker det.

Gikk veien opp mot Rødåsen og like før husene fikk jeg alt jeg trengte idag! Der sto det sannelig mange, mange fint utblomstra nattfiol. Jeg ble helt lamslått av glede ved denne deiligheten og la meg flat like inntil en av de — se bildet øverst!

Etterhvert samlet vi oss og tuslet videre opp til sittebenken for en lengre tekopp. Nokså glovarmt i solsteken her, så vi  fortsatte videre opp til Rømmesmyra.

Der fant vi oss en dyp skygge under ei furu, og der ble vi lenge med lunsjen vår.

Etterpå gikk vi myrstien bortover, greit og tørt bortover plankene. Nå var flekkmarihånd i full blomstring utover myra!

Så var det bratta ned mot håmmårn. Jo, gikk da greit, men Borga ville gå først og dra, det går jo ikke an. Halvveis ned fikk vi annet å tenke på, først to lette dråper. Så åpnet himmelens sluser seg fullstendig, det bare fosset ned regnet! Snedig greier, omtrent som i dusjen hjemme på full åpning! Jeg rakk akkurat å vrenge over meg fjellduken men Borga ble gjennom, drivvåt!

Kom utpå Rauhåmmårn i tre tida, igjen steksol og sterk varme. Ble her lenge for å tørke pelsen og fjellduken.

Byen vår blir stadig mer omfangsrik, nå er badet snart ferdig og den nye fabrikken er i bygging – se bildet over.

Heimatt ned til Hulluflata ble en sommerlig nytelse, selv om det var blitt sleipt etter alt regnet.  Avsluttet denne herlige dagen med en tekopp og siste skiva med brunost i baksetet som vi har gjort så ofte etter gode turer.

Javel, jeg fikser det ennå, det er bare en oppskrift på lykke i tunge tider, får nå håpe at jeg får flere slike stunder ute i marka framover.

 

 

ForrigePå tur igjen?
Neste artikkelEndelig Årlia igjen!