Startet sent idag, litt før 11. Glovarm sommerdag, ingen hadde lyst på tur. Men det er jo det beste uansett, særlig nå så dårlig som jeg er blitt.

Slepte meg oppover veien mot Stormyra, nei det var ingen futt lenger, selvom Borga trakk hardt. Skulle til å snu mange ganger, det ble bare for drygt å gå for meg. Men etter et par timer i stille steksol kom vi nå oppå Stormyra, der ble vi lenge med lunsjen.

Syns det var for gæle å ikke bortom Hovsslettet nå lell da, orkideblomstringa er nå, i neste uke er det for sent. Så vi ruslet videre i den brennhete sola dit.

Kom nå til Hovsslettet utpå ettermiddagen. Der gikk det ikke an å sitte, altlfor varmt og vindstilt. Borga ville ikke være her på vollen, men jeg måtte se omkring etter orkideer.

Det var ingen, så da har det skjedd  her også, enga er gjengrodd og uten livsrom for orkideer.

Vi tuslet hastig inn i nordsia av huset med så deilig skygge, ble der nesten to timer.

For her i skyggen, hvor snøen ligger lenge, var det fremdeles en del variasjon i plantene, den første vi så var skoggråurt, den har jeg ikke sett på mange år. Liten og uanseelig, men ganske fin egentlig:

Etterhvert som vi fikk roen oppdaget jeg orkideene rundt meg! Det var her de var da ja, et lite dusin nattfiol, fremdeles i fin blomst:

Det ga oss styrken og trua på dagen. Så da bare  ble vi her og ventet på at sola skulle trekke seg ned litt.

Sånn i fem-tida gikk vi tilbake til Stormyra. Satte oss ved benken og koste oss mens sola gikk ned i trekronene. Nå ble det levelige 21 grader, fint å gå nedover til Ulvåsen til Ulvåshytta.

Snedig dag, det ble for varmt for oss, er ikke der fysisk lenger nei, men det er alltid kjekt med tur i marka!

 

ForrigeEndelig Årlia igjen!
Neste artikkelSensommer i Årlia