Gikk lett å komme seg ut idag, Stelte matpakka, pakka sekken og tusla uti bilen i 10-tida. Halvimen senere var vi på vei oppover forbi Oksbåsen, deilig godt sommervær nå som snart halve september er gått. Halveis til Evjensslettet var vi kommet til den gamle flatehogsten, vi gikk utpå og satte oss på stubben vår med en tekopp.

Blitt mye tyttebær nå ja, de er ikke helt modne ennå. Etterhvert tuslet vi oppå Evjensslettet og satte oss på stubben der som vi pleide. Her var tyttebæra modne, her går det an å plukke.

Da gikk vi ned i Årlia, det er bare en halvtimes rusling nedover. Deilig sommervarme i enga her, stille og rolig sommervær. Ganske mye folk i marka idag, de fleste på Årliarunden. Satte oss på benken her og med deilig utsikt til Baklia hadde vi en lang lunsj her. Laget en liten video:

Sommerlig ved Årlia

Så smått tuslet vi oppigjen til Evjensslettet. Satte oss på stubben igjen. Et par regndråper føk forbi, men det ble med det, dagen fortsatte, sommerlig og tørr.  Ganske disig innover Trollheimen, men Resfjellet var klart og fint i sør. På bildet under ser vi Resfjellet bak grana til venstre, midt i bildet Trollhetta med litt snø oppå.

Ruslet nå ned i Oksbåsen igjen. To ivrige tyttebærplukkere kom oppover skogen, de ville nok finne bær, men det er litt tidlig ennå.

Vi spiste opp matpakke i baksetet på bilen. Greit nok det, vi var langt inni marka, klokka var over seks og det var så fint kveldslys utover mot Pikhaugtjønna.

Dette er livet! Nå går det an!

ForrigeSommerstemning i Hovslettet
Neste artikkelRaudhåmmåren i regnværet