Veldig uggen værmelding idag også, regnværet fortsetter med full tyngde. Meldinga var noen timer med godvær, ja sol, midt på dagen. Ingen ting å vente på, stell til termos og matpakke, ha seg ut!

Ved 11 veltet vi oss utav bilen, og det var oppholdsvær! Men kaldt, 8 grader, surt og kald vind som røsket i granene. Vi hadde bestemt oss for tur i skogen, så var vi i noenlunde le. Stilte i vinterklær, foret bukse og varmforet jakke. Det skulle ikke bli for mye, så det ble en koselig dag trass i det vekslende været.

Etter en halvtime var det fremdeles opphold, vi gikk utpå hogstflata og satte oss på stubben vår. Sannelig ble det et gløtt i skyene, vi fikk sola midt i fjeset! Så trivelig! Og bæra var moden nå, masse røde, fine tyttebær rundt omkring oss!

Etterhvert tuslet vi opp til Evjenslettet og satte oss på stubben vår der. Jau, det er høst, i skogen er det mye overvann og plantene er vissne og råtne nå. Litt sopp, men jeg så mest rød fluesopp. Idag fikk vi ikke noe selskap, jeg så ikke en eneste markatrimmer idag.

Fra stubben kikket jeg mot Resfjellet. Jo det stemte det, lettere og lysere den veien. Været kom rett fra nord, det ville ikke se før det var rett over oss. Men til Årlia skulle vi lell da, det fikk våge seg med regnet som skulle komme.

Nedi Årlia var det jo fremdeles vakkert vær og delvis solgløtt. Men vi så det bortover mot Baklia, det grånet på nordfra. Likevel, vi pakket ut maten og var i ferd med å sette oss på benken for en deilig matpause. Det var da det begynte, først litt forsiktig, så instendig regn. Nesten snedig å være i noe sånt,en ny følelse av å være fullt påkledt i dusjen!

Slengte bare over meg ponchoen i full fart, og gikk hardt bortil verandaen i det brune huset, rakk det akkurat før regnet økte opp i full styrke. Hmm klokka var blitt to, det var det som var værmeldinga, oppholds til halv fem, men småbyger midt på dagen, trolig kl 2. Jo, begynner å bli vant til de fenomenalt presise meldingene på yr.no, det går virkelig an å legge opp turene etter det nå for tida!

Så der satt vi en time mens regnet raste fra seg “midt på dagen”. Mens vi var under tak, tok jeg på full goretex, tok ikke sjansen på at det var oppholds på heimtur.  Det ble nå en hyggelig stund på brødkassen likevel da, oppdaterte Instagram feeden med bildet vi tok nedi Årlia og spiste oss god og mett.

Opp til Evjensslettet igjen var det stort sett mindre og mindre regn, men nå så vi mot Resfjellet at storregnet var kommet inn fjorden, ble det en våt hjemtur for Borga idag også. Nei, det roet seg ned mot Oksbåsen igjen, så mye at vi kunne sitte på stubben vår uten noen dråper fra oven i tekoppen.

Møtte en sopplukker like ved husene, hun var ute etter kantarell. Det er rette tida nå, men vi hadde ikke sett noe til slik sopp.

Tilbake til bilen i halv seks tida. Glade og slitne, en ny dag med lykke, ikke så lange turen, men overkommelig, og nå skinte sola litt igjen!

ForrigeRaudhåmmåren i regnværet
Neste artikkelHovsslettet i regn og sol