Samme været idag som det har vært i den siste uke, regn og regn, men det skullle bli oppholds midt på dagen. Kjørte oppi Ulvåsen og parkerte ved Ulvåshytta.

Var blitt elleve før vi tuslet ivei, bra med folk i marka her. Men med bare 5 pluss og iskald vind, ville det bli hustre idag også. Markatrimmerne har begynt med topplue så det er vel høsten nå da. Vi gikk nå vår vante vei, opp Markaløypa til Årlia-krysset.

De fleste freste ivei mot Rømmesmyra, men vi ville opp til Stormyra og kanskje videre. Idag kjentes kroppen helt tung, er nok sykere enn jeg liker, med store ødem i fotan. Så det gikk i sneglefart som vanlig. En av markavandrerne kom fresende forbi med god driv i stavene, hilste på, det muntret opp mye.

Oppe ved gadden ble det en etterlengtet tepause, jeg var sliten og glad, fordi jeg hadde kommet ut og ikke bli fristet av sofaens lune kos. Men det var bare å dra på goretexen, det var forsåvidt opphold, men det ble stadig kortere mellom regndråpene.

Ved Stormyra satte vi oss på hvilebenken og funderte på vær og vind, men det ble for kaldt å være oppå høgda, og regnværet kom fresende inn fjorden. Da går vi inni skogen Borga, det var bare å beholde goretex dressen på, selv om det nå var lengre perioder med opphold.

Inni skogen var det jo ganske lunt og trivelig, men det var klesse og vått, vannet fløt opp overalt. Gikk på halvtimen idag også til favorittplassen vår.

Vurderte vel kosestund uti enga på fjellduken, men det ble i våteste laget, så jeg satte meg på benken med tekoppen og brunostskivene. Klokka var blitt to, bruker litt for lang tid ja, hadde nesten tenkt oss runde vis Rødåsen idag. Men det ville bli for bløtt og langt idag.

Knipset den vakre bregnea ved inngangsdøra i Hovsslettet. Enda ett tegn på gjerngroinga her, husene her brukes ikke mye ser det ut til.

Så smått tuslet vi tilbake til Stormyra, nå begynte regnet å bli vedvarende, var vel det store kveldsregnet som kom nå.

Men det lettet faktisk, da vi var nesten nede ved Årlia-krysset, var det oppholdsvær. Kunne ikke avslutte turen nå, så da satte vi oss på en høvelig blåbærtue og spiste opp matpakka vår.

Jo, det ble en hyggelig tur idag, vi kom tilbake til Ulvåshytta og bilen halv seks. Godt fornøyde og Borga var ikke så våt idag som førdagen. En ny tur som ga store gleder og lyst på livet.

ForrigeÅrlia mellom bygene
Neste artikkelLunsj i Evjensslettet