Vi fer no å går. Etter trasig natt i dialysen var det en himmelsk befrielse å kjøre oppi Hulluflata, tusle oppover veien

og legge dalen under seg oppi Rødåsen:

Vi tuslet videre oppi Øvre Rødåsen for dagens første tekopp. Ungnauta ruslet så fredelig omkring ute på enga, Borga kikket bare sløvt på de. Vi vandret videre i retning Årlia. Ganske grått idag, men opphold og tørt. Å ta bilder inni mørke skogen ble en utfordring. Her er vi ved den faste drikkeplassen vår, på Skauna-grensa:

Veldig mye vann i marka, klesse og bløtt allesteder. Vi måtte oppi Evjensslettet for å finne en tørrere matplass. Har en plass litt oppom stien, ei lita grasmatte ved en gaddstubbe. Der gikk det fint å brette ut fjellduken og ha seg en lang pause med brødskivene. Nå var det mer sol, riktig deilig i marka nå!

Etterhvert tuslet vi oppå stikrysset til Oksbåsen. Det ser ut til å være mye sopp i marka, vi møtte et par med breddfulle korger av kantarell. Hva denne soppen heter er jeg usikker på, men fin var den og mye var det av den også:

Vi satt lenge her på stubben vår i Evjensslettet og myste inni sola, for der var Trollheimen, men  det var så disig at vi så lite til de hvite diamanter idag. Blåbærlyngen har flammet opp i rødt nå:

Tyttebæra var nok plukket, så lite til den idag. Det var rent for gæle å gå heim igjen nå som sola glitret så varmt bortover skogen, men snart ventet iskalde kvelden. Etter en time var vi tilbake til Rødåsen igjen, sola duppet nedi grantoppene. Og nå ble det isnende kaldt i skyggen!

Så vi tuslet ned til Hulluflata igjen og fikk den fantastiske solnedgangen!

Jau no va det vakkert i marka ja!

Alle sorger ble slukket for en lang stund i dag også, et sikker stikk med å ta seg en tur i marka!

 

ForrigeHovsslettet i regn og sol
Neste artikkelFra Knutsslettet til Årlia en tur