Kjørt lengst øst i marka idag. Parkerte ved den gamle lunneplassen ved Knutsslettet. Her innover den gamle seterveien er det mye fin skogsivaks;

Etter et kvarter kom vi til Knutsslettet. Dårlig forfatning ja, men taket er bra så det står vel ei stund til. Litt synd at vollen rundt nå er helt gjengrodd, ingen fin rasteplass her lenger.

Så vi bare fortsatte oppover den gjengrodde seterstien. Etter et drøyt kvarter kom vi til Stigerslettet:

Noks gjengrodd og forfallent her også. Huset her vil rase ganske snart, det er grodd opp ei stor gran og flere bjørker oppå taket! Men vi tok sjansen idag også, satte oss oppå verandaen. Det er lite rasteplasser her også, lite trivelig å sette seg nedi bjørkrattet på setervollen rundt.

Så da satt vi på verandaen og funderte med matpakka vår. Fikk inn skogens ro og fred som de sier, selv om det var ganske kaldt idag, så var det stille i tåka i dag. Så smått ruslet vi videre oppover snauhogsten.

Øverst i hogsfeltet er det en fin og flat stubbe vi pleier å ta en pause ved. Utsikten var ennå  ganske begrenset bortover skogen og tåka. Og det er bløtt i marka, graset var klessevått, skulle dratt på goretex buksa før jeg vadet oppover her.

Nå var det bare et drygt kvarter oppi Årlia. Like før stikrysset så vi stiskiltet, altså det gamle fine utskårte. Det lå nå der fremdeles under grana, like fint. I krysset er bare stolpen igjen av skiltet, selve skiltet er avrevet og borte vekk. Det lå igjen noe rester, men det er vel stikomiteen som har tatt vare på det.

Så vi gikk opp til det grønne huset i Årlia for å ta noen bilder der først. Veldig fine høstfarger nå. Skrubbær og blåbærlyng har flammet opp i rødt!

Så gikk vi ned til Årlia for en heller trist opplevelse.

Sittebenken var rasert! En eller annen har sparket den overende, knekt den og kasta den utover. Veldig leit! Jeg skal gå med på at det er elgen som har herpa skilta i marka ellers, altså brukt skilta som kløpinne. Men at elg skal sparke opp og rasere sittebenker syns jeg er underlig.

Vel, vi samlet en rest og laget oss en plass å sitte likevel. Jeg ble ganske redd egentlig, hva slags folk gjør slikt, burde vi holde unna, finne andre plasser å gå trimturene våre. Det blir jo ganske trist, nå som jeg ikke er istand til å kjøre bil noe langt.

Vi fikk nå etterhvert inn roen igjen og hvilte lenge her i Årlia, rett over dalen langt inni Skaunamarka ser vi Baklia:

Sånn i fire-tida ruslet vi opp og ned igjen til Stigerslettet.

Nesten bedre å være her, trass i forfallet. Ser nesten aldri folk her så langt baki marka. Fint å være under tak på verandaen, her er ingen dekning for noe mobilenett, så her får en pleid sine sår uten noe forstyrring fra storsamfunnet.

Så smått tuslet vi ned til lunneplassenn i Knutsslettet. sola var på vei nedi grantoppene og ga oss så fin ei kveldsstund med gullstråler i høstfargene!

En helt toppers dag, trass i forfall og hærverk, det er bare godt å gå seg en tur i marka, blir forfrisket igjen i kropp og sjel.

ForrigeLunsj i Evjensslettet
Neste artikkelUlvåsen – Rødåsen en trimtur