Bra vakkert vær idag, så vi startet opp i Oksbåsen i 12-tida. Kald vind i gråværet, og nå reiser lauvet. Utfra gradestokken kunne jeg gått i sommerklær, men vinden ble for kald til det.

Vi ruslet oppover skogen en halvtimes tid og kom opp til den lille snauhogsten hvor vi satte oss ned på stubben vår som vanlig med tekoppen og ei skive med brunost.  Ganske trivelig, mindre vind her i le av den store skogen. Og det var mye tyttebær! Mye godt moden og perfekt plukkeklar!

Etterhvert tuslet vi videre opp til Evjensslettet, en halvtimes tid, begeistret knipset vi høstfargene rundt oss.  Det var tida for lunsj så da fant vi oss le ved  en svær granstamme og ble der en times tid med matpakka vår.

Nedi Årlia var alt ved det gamle, postskilten sto pent oppsatt og benken var i en ruinhaug. Vi danderte til plankeende for å sitte på, men det ble fort i kaldast laget pga vinden.

Hadde vel en plan om Nordre Årlia idag, men det begynte å bli sent på dagen. Så vi luntet oppover igjen, så litt på de visne bregnene:

Inni skogen står det gamle huset i Årlia like fint, det er slik jeg husker Årlia, det lille, røde huset langt inni granskogen.

Oppå Evjensslettet var det like mye vind og nå var det noen regndråper. Hustre vær, så vi gikk nedi skogen og tok oss litt mat under ei stor gran. Godt forrnøyde etter maten gikk vi nedi Oksbåsen igjen. Jo sommeren er passert, det er høst:

                                                                             

Kom neatt til bilen i seks-tida. Ble en riktig hyggelig tur i skogen som styrket kropp og sinn!

ForrigeUlvåsen – Rødåsen en trimtur
Neste artikkelTur i regnet til Rømmesmyra