Idag regna det fra morgen til kvelds. Men ut på tur uansett! I elleve tida lysna det til oppholdsvær og vi for oppi marka.

Starta ved Hulluflata klokka 12. Og regnet godt og vel! Hmm, det var bare å dra på seg goretex dressen inni bilen, nokså kronglete det da. Vi labbet i vei i regnet, tenkte kanskje på å gå til Raudhåmmåren og gå myrene heimatt. Men med alt regnet holdt vi oss heller i le på Rødåsen sida.

Mye folk i marka idag, de fleste nokså våte. Det ble en mistrøstig tur opptil Øvre Rødåsen, vet ikke om Borga likte alt vannet som strøddes over oss. Men hu hadde en stor krøll på halen, så ut til å trives.

Oppe ved sittebenken satte vi oss ned og spiste matpakka. I silregnet. Jeg vurderte kraftig å gå under ei av de store skjørtegranene i nærheten, men det gikk da greit på benken, og så luktet det så deilig sæter! Kvigene kom fram og sto ved gjerdet og kikket på oss.

Jeg var fremdeles knusktørr under goretexen og Borga var rennende våt så da fortsatte vi oppover mot Rømmesmyra. Det var no greit, gikk stort sett på plankene oppover. Regnet varierte fra instendig til nesten oppholds, så da fikk vi lyst å prøve ut mot Raudhåmmåren.

Men vi snudde utpå myra,  regnet tok seg opp kraftig, og det begynte å blåse. Det ble bare for stor utfordring å trosse værgudene idag, så vi tversnudde ute på plankene. Borga var ikke helt enig, men da vi kom tilbake til markaløypa og i le av skogen, ble det bedre for oss begge.

Nede ved bekken løyet været til oppholds og vi satte oss på plankehaugen for et par brødskiver. Litt spent på om voffen ville legge seg i den myke grasmatta, hu hadde stått i hele dag. Nei takk ikke noe vått gras, hu sto som en statue oppå plankehaugen! 

Klokka var jo blitt fire, hadde brukt mye tid, var subbete å gå i regnet. Så vi ruslet etterhvert nedigjen til Hulluflata (Sagflata). Det regnet ganske instendig hele veien.

Nede ved bilen i halv seks tida, nå ble det oppholds og godt turvær! Nesten fristet til å flekke av meg goretexen og legge ivei opp Raudhåmmåren. Da så Borga hardt på meg, hun ville hjem å tørke seg! 

En riktig fin, kort tue i marka idag. Regnet satte jo en demper på den store gleden, men det er så godt å være ute!

 

ForrigeHøstfarger i Evjensslettet
Neste artikkelRusletur til Østhusen