Startet som vanlig i 12-tida i Oksbåsen. Fantastisk vær, stille og klar blank sol, skyfritt. Men 3 minus så jeg stilte i dunjakke og ullhue.

Alt var mer eller mindre hardfrosset, stien var hard og fin å gå, men alle vannpytter var blankis. Vanskelig for Borga idag, det var ikke noe åpent vann å finne noensteds!

Som vanlig tok vi en te-pause på stubben vår rett oppom Oksbåsen. Javel, her har det ikke vært plukket nei. Det sto masse tyttebær her, alt var frossent og vassent. Vi tusla videre oppover bakkene til Evjensslettet, de bakkene blir bare drygere og drygere!

Vel oppå Evjensslettet gikk vi oppå tyttebærtua vår frampå kanten og hadde en deilig, timeslang lunsjhvil. Borga strakk seg ut i lyngen og jeg likeens på fjellduken. Heldigvis  var det vindstille og sola skinte så varmt i fjeset. Men det var minusgrader i skyggen, var godt med varm dunjakke idag ja!

Satt vel og vurderte turen videre ned til Årlia. Det ville bli en time lenger tur, det meste i iskald skygge. Hadde egentlig aldri fått opp varmen idag, så vi hadde fått bra tur, koste oss i sola her. Det var mye folk i marka idag, stadig kom det noen på stien rett under oss.

Etterhvert tuslet vi ned til Oksbåsen igjen og satte oss på verandaen i hytta. Spiste opp matpakka, klokka var bare fem, sola varmet bra ennå!

Turen idag var akkurat luggum, selv om jeg syntes det var litt tidlig å dra hjem i halv seks tida. Er for lite vant med kuldegradene ennå, men det var så godt å være ute i det fine høstværet idag!

ForrigeVide utsikter fra Rauhåmmåren
Neste artikkelRusletur Rauhåmmårrunden