Kalden har vart ei stund, så alt er frosset og hardt. For et par netter sida, kom snøen. Enno bare 5 cm puddersnø.

Oppe ved Ulvåshytta startet vi i elleve tida som vi bruker. Men i dag var det 10 sinte minusgrader, og litt vind. Nesten sånn at jeg vurderte å gå inn i den varme bilen igjen. Men tanken på dialysen neste dag gjorde at jeg spente på sekk og hund, tuslet uti marka. Ingen problem med klær og varme, tykk god dunjakke og thermo brynje lang under. Dekken til Borga. Nei, men det er ukomfortabelt med slik rå sprettkalde, og hvordan ville det bli å raste?

Så vi gikk oppover Markaløypa og tok av i retning Årlia. Første pause var ved gadden vår, en rask tekopp og vi måtte videre, det var  skygge her enno, iskaldt og voffen ble bare stående å se på meg. Det var mye folk og hunder i marka idag, så vi fikk fortsette til sonedgang.

Oppå Stormyra fant vi en liten krok som var litt i le for den iskalde snoen. Danderte utover fjellduken og hadde en fin lunsjpause. Sola sto  rett på oss, men den varmet lite, godt med sollys likevel da.

Nesten julestemning her. Godt med brunostskiver og varm te!

Vi gikk så frampå kanten og hvilebenken for å se utover dalen. Helt klart nå, fremdeles kald vind, det gikk ikke å sette seg ned for ei stund.

Sola var jo der ennå, men seg mer og mer ned. Hadde vel planer om solnedgang over Ruten idag også, men ble for sent til det.

Sånn i halv fire tida kom vi tilbake til Ulvåshytta. Nå var det skumring og markatrimmerne begynte å komme tilbake.

Borga slet hardt i båndet siste biten. Ville hjem til varmen. Jo det var godt det, men jeg er overlykkelig over at jeg fremdeles tar disse turene, de betyr alt!

ForrigeKald tur til Evjensslettet
Neste artikkelGråværstur til Rømmesmyra