Kom oss ut i  rett tid idag. Var ventet godt vær og det ble det sannelig også! 4-5 minus, blankt, stille, ved Ulvåshytta.

Var bestemt på lunsj ved Rømmesmyra idag, så vi tuslet ivei oppover Markaløypa. Den var fint preppa for noen dager siden, men med mildværet igår, og frosten inatt, var føret virkelig hardt. Fire unge menn kom i kjapt driv oppover, vi hørte de godt på lang avstand, skia knaste i den harde skaren!

Ved stikrysset til Årlia tok vi sjansen. På å følge fotsporene i den retningen. Det var såpass hard snø at vi kanskje kunne gå oppå, ihvertfall ville vi ikke synke nedi fotsporene.

Tenkte oss en tepause ved gadden vår, men det ble for baske å komme til med all snøen bortover.

Straks etter hadde de lagt på skia, så fint! Da fikk vi et ishardt spor å gå, da ble det lett å komme seg oppå Stormyra. Borga ble mer og glad, denne isskaren ble etterhvert avløst av fast og fin pudderskare. Voffen danset rundt omkring på skaren!

Vi gikk av veien og forbi hvilebenken. Gikk oppå høgda og satte oss ned med lunsjen og venta på sola. Og den kom sannelig! Det varte ikke så lenge, men så godt med sol!

Satt nesten en time og koste oss med maten. Nå var det blitt ganske mildt. Og vi så jo så godt de hvite diamanter i sør, Trollheimen! På bildet under er Trollhetta tv bak grantoppene, Bolmetrollhøta i midten, Snota til høyre,

Etterhvert tuslet vi nedover igjen. Klokka var bare litt over to, men skumringen seg på og vi kjente at det ble kaldere. Ved benken stoppet vi for å noen bilder mot Rabbora i nordvest.

Nedpå skogkanten så vi så fint over mot Fosen, Stadsbygda og Rissa:

Kom ned til Ulvåshytta litt etter tre. Ruten var veldig flott i aftensrødmen nå!

Og halv fire krøp vi inni bilen igjen. Så slitne og lykkelige etter dagens opplevelser. En liten tur som ga så mye!

Jeg kjente godt at jeg kunne gått mye lengre. Er kanskje i litt bedre form. Det er disse turene som holder meg igang, ingen tvil om det!

 

ForrigeLykkestund ved Rødåsen
Neste artikkelFineste soloppgangen i Ulvåsmarka!