Det er blitt 2020.

Siden vi sist var på tur har nyttårsuværet smelta vekk snøen!

Vi startet i rett tid, litt før ti. Ennå var det grålysning og det var nesten vindstille og hele sju varmegrader! For oss med vinterulla på skulle det bli varmt idag.

Tuslet fra Ulvåshytta bort til Markaløypa. Ja all snøen var bortsmeltet, det var bare isen igjen, sånn melkehvit skøyteis bortover. Det var bare å sette seg ned å dra på isbroddene med en gang, funderte på Borga om hu fikk problem bortover?

Neida, Borga bare valset bortover skøyteisen, ingen problem der nei!

Jeg hadde jo betongfeste hele veien, men følte meg nokså usikker oppover glatta, et feilskjær så ville jeg gått i bakken med et brak. Men det gikk da bra, stappet stavene hardt i isen og tuslet videre oppover.

Yr meldte om oppholdsvær og litt sol. Jo, det var godt med opphold nå etter den rasende stormen i Nyttårshelga, alt regna bort. Men sol fikk vi aldri.

På utsynet oppom gamle hoppbakken i Ulvåsen, kunne vi se at snøen var redusert kraftig borti Strandafjella/ Rokollen, men det var da litt igjen i Svartfjellet lengst bak.

Litt lenger bort kom vi til stubben vår. Den var nå helt snøfri og maurtua var uten snø på seg.

Vi satte oss her en halvtime tid og hvilte med en varm tekopp. Borga krøp sammen oppå lyngtua og hadde oversikten.

Vi fortsatte oppover Rognlia og kom etterhvert oppå Rømmesmyra. Lite folk i marka idag, lite fristende med all isen, men det var jo så godt og varmt vær!

Myrstien utover mot Rauhåmmåren var rett og slett skummel, en kuppel av våt is oppå. Så vi gikk et stykke utover, men godt til siden for plankene.

Vi gikk borttil første rastebenken, og litt bortom til hvileplassen vår. En myk og deilig blåbærtue, nå var den helt snøfri, god og sitte på i vårvarmen.

Jeg klemte ned voffen på fjellduken. Litt motvillig i starten, men snart sovnet Borga tungt, fant ut at det var god varme i duken istedet for å ligge rett på iskalde jorda.

Kunne gått mye lengre idag, hadde god tid. Men vi ble her og ventet på sola, koste oss lenge med lunsjen og la ut bilde på Instagram. Sjelden å oppleve mai-stemning og temperatur som i april!

På veien tilbake oppå Rømmesmyra, fikk vi oppleve en lysning i sør. Sola! Vi biet litt, håpet på et par solstråler. Det ble bare dette lyset, før alt gikk over i skumring.

Heimover hadde vi en rask hvil ved bjørkestammen vår. Kjente at var sliten, det ble seks timers tur idag også. godt med en styrkende tekopp.

Kom tilbake til Ulvåshytta litt før fire. Ganske mørkt ja! Og fremdeles sju grader og stille! Vårstemning!

Jo det er på slike turer at livet er verdt å leve, slike opplevelser får tankene på plass, så sliten etter turen, alt er på plaas!

ForrigeFineste soloppgangen i Ulvåsmarka!
Neste artikkelKramsnø tur utover Torvmyra