Spekulærte litt for lenge hjemme. Yr meldte hissig snøvær. Men ute ble det mer og mer sol. Så da kjørte vi opp til Ulvåshytta.

Da  vi kom opp dit, i såvidt en minus og lite vind, finvær, slapp noen katta utav sekken.

En hylende snøstorm var over alt plutselig, tenkte å kjøre heim igjen. Men jeg tok på den største goretex jakka og tuslet med Borga bort til Markaløypa for å se om noe gikk an idag. Ikke preppa nylig, men det gikk et kraftig skispor oppover.

Så da gikk vi tilbake til bilen og spente på oss sekken. En av trimmerne kom bort til oss, hadde gitt opp skituren, blitt vått skiføret.

Det ble drygt oppover Rognlien idag. Vinden var ikke så ille, vi var jo i le. Men vi fikk alt snøværet midt i fleisen og i full fart!

Da vi kom opp til stubben vår ga det seg snøværet. Det kom sol borti Strandafjella!

Vi måtte fortsette. Komme oss oppå Rømmesmyra, kanskje vi sol på lunsjen vår. Angret på at jeg la igjen kameraet, trodde vel ikke det ble værlig idag. Får knipse noen bilder med mobilen da.

Det ble en tung tur, vi vadet i 10 cm våt kramsnø! Ble bedre utover dagen, mye folk i marka, så Markaløypa ble etterhvert opptrakka i hele bredda.

Sånn i halv to tida var vi oppå stikrysset til Raudhåmmåren. Og fikk sannelig et par solstråler på oss!

Det varte ikke lenge, vi ordnet plassen vår med så fin sol. Men da vi fikk satt oss til i ro og mak, drev skyene foran sola.

Endelig fikk vi prøvd jervehiet skikkelig. Fremdeles motstridig, men da Borga vel var kommet ned og inni hiet, fant hun fort roen. Etter et minutt, la Borga hodet på skinnfellen jeg satt på, resten av voffen var inni jervehiet, lukket øynene og begynte å snorke!

Vi satt nå nå der en trekvarters tid og så på de ivrige skiløperne som suste forbi. Riktig koselig å være ute nå, vinden hadde løyet helt, det var vel en liten varmegrad.

Nedturen gikk da greit, men det var godt med en tepause ved bjørkestammen. Kjente at jeg var sliten, tok på all denne kramme nysnøen. Kom tilbake til Ulvåshytta litt før fire, da begynte været å frese igjen!

Akkurat det jeg trengte, en slitsom tur og dermed ekstra lykke. Kan se lysere på neste ukes utfordringer!

ForrigeKosetur til Sommerhølet
Neste artikkelLuftetur til Rognlien