Kom meg aldri ut idag, ble bare sittende å duppe i sofaen med nettavisa. Leste om kuling og isen oppi marka. Huff!

Men Borga ville det annerledes. Det var uro ved 10-tida, men så sovna hun. Men ved 11 hadde voffen fått nok, hu kom å herjet bare værre, ut!

Oppi Ulvåshytta var det par plussgrader og mye folk i hytta og mange på vei oppover veien. Alle uffet seg over den fantastiske våte skøyteisen på parkeringsplassen, strøsanda fløt omkring, var egentlig lite til nytte. Og som det blåste, hard vind som røsket i trekronene!

Så vi listet oss forsiktig bortover isen, som var ikke enkelt, særlig nå som Borga hadde fått ferten av Markaløypa, og trakk hardt den veien! Jeg angret bittert på at broddene heller ikke idag ble satt på ved bilen. Men ved løypa så det ut som hard snø, som gikk an å gå på. Det var is hele greia, men det gikk da forsåvidt med Borga som trakk. Mye folk i marka idag, hørte de kom, det knaset godt i broddene!

Ved stubben funderte jeg, lunsj her? Klokka var nesten halv ett. Borga ville litt lengre oppi Rognlien.

Så vi gikk opp til sommerrasteplassen vår, spredte ut dukene og hadde lang lunsj her. Litt utrivelig med all den våte snøen, men vi var i bra le for vinden. 

Vi mintes sommeren som var.

 

Rognlien juli 2019

Dette var samme sted i juli 2019. Mer vennlig vær og føre. Årstidene blir jeg vel aldri vant til, men det er mye bedre uten alt det hvite omkring!

Etterhvert samlet vi oss og utstyret. Dro på broddene. De gode chainsen-broddene har jeg rotet bort et sted, prøver nå yaktrax brodder. Vel ikke sånne iskjettinger, mer sånn piggdekk.

Gikk da bra det, Borga dro hardt som vanlig nedover bakkene. Uthvilt nå, voffen hadde snorket nesten en halvtime i Jervehiet!

Vi gikk tilbake hele distansen til Ulvåshytta. Fristet veldig med tepause ved bjørkestammen, men vi bare fortsatte.

Var ved hytta igjen ved halv fire. De holdt på å avslutte serveringen nå. Var nok bra besøk idag.

Ut på tur aldri sur. Det vet vi. Idag ble jeg nesten hjemme. Ved pastaen om kvelden innså jeg igjen at hjemmesitting er et feilskjær. Nå følte jeg meg god og glad igjen klar for å stå imot nye utfordringer. Livet er levelig allikevel.

ForrigeSnøstorm i marka
Neste artikkelPåskestemning ved Torvmyra