Kanskje vi er igang igjen? Lett å komme seg ut idag, lengre dager, mer lys!

Startet oppi Espa i ti-tida. Gråvær og en minus. Godt turvær, nesten stilt!

Bilveien var godt brøytet opp til Oksbås-krysset. Skulle vel ha kjørt opp, tussig å gå oppover veien. Men det var ikke glatt, tørr og fin grovsnø oppover.

Videre var det hardtrampet snøsti. Som nå var isete og glatt. Da vi kom til Gabrielsrommet, var det tid for brodder og en styrkende tekopp.

Med brodder gikk det som en drøm opp til Hulluflata.

Innså idag at det er dette jeg har best av, småbratt sti i skogen. Blir ikke helt den samme effekten fysisk å gå bortover Markaløypa på andre sida. Så det blir mye mer slikt nå som lyset er tilbake!

Snøstien gikk videre opp til Raudhåmmåren, jo jeg visste vel, når jeg tenkte meg om. Skal gå opp den vi også når det blir lang nok dag!

Idag var målet på alle måter Øvre Rødåsen. Greide vi det “lett” er ting på plass og livet levelig!

Joda, gikk greit det, det var ingen snøsti oppover, men noen hadde gått, så vi fulgte de sporene. Og et skispor, det er herfra at det er skikkelig med snø.

Endelig tilbake på rasteplassen vår uti enga i Øvre Rødåsen!

Og det var dagens mål, strødde utover mat og fjellduker, satte oss godt til rette her. Snart sovnet Borga så godt!

Det var ikke noe særlig kaldt, men bare en liten minus. Godt og fint å sitte en stund, med en fantastisk utsikt over Trollheimen! Det var ingen nedbør å se til der borti heller.

Etterhvert tuslet vi nedover mot Espa igjen. Hadde oss en tepause ved Oksbås-krysset. Syns faktisk det gikk greit og radig nedover, vel går det tregt, men vi er da i bevegelse i hele turen.

Ved fire-tida var nede ved gården og bilen. En intens lykke seg over oss i baksetet, jo dette er livet og det som gjør det levelig!

ForrigePåskestemning ved Torvmyra
Neste artikkelSola og lyset er tilbake!