Endelig begynner det å bli lengre dager! 

Jeg holdt virkelig på å gi opp hele greia, lavtrykk etter lavtrykk med mye regn for tida, men idag stilnet det og blank blå himmel!

Vi kjørte oppi Ulvåsen i halv elleve tida, sent ute, mye som ikke ville seg idag. Men her oppi var alt paradis! 3 minus, stille og perfekt preppa løyper!

Tusla oppover Markaløypa, veldig supert føre idag, vi var vel tidlig ut allikevel, men snart kom det mange skiløpere oppover. Gikk jo i skyggen i starten, nedi dalem glitret sola over hele Orkanger og Strandafjella!

Etter en tepause på stubben vår, kom vi opp til kraftlinja, endelig strømmet sola over oss også! Var jo kledt for fem minus idag som vanlig, ble fort i varmeste laget det, sola varmet godt.

Så smått kom vi oppom Rognlien og oppå Rømmesmyra. Den første skiløperen kom ned igjen, syns det var tidlig, var vel bare på snartur i finværet.

Vi fortsatte videre innover myra og opp til stikrysset til Raudhåmmåren. Det var en del trafikk til fots idag, snedig, trudde det var bare oss til beins.

Utover myra var det mye snø borti meteren snødybde. Alt var slett og fint og snøen var så fin i furuene bortover!

Vi gikk ned til bekken like ovom Øvre Rødåsen. Fantaserte om å gå ned til trimkassen, det ville vi vel ha greidd, men var nok såpass ute av formen at det får bli en annen gang.

Vada opp i djupsnøen og laga oss en rasteplass ved ei stor gran. En usigelig glede og noen gledestårer, endelig var vi på tur igjen! Var nok mer sliten enn godt var, så vi satt lenge og koste oss her.

Etter en times hvil og mye mat, tuslet vi hjemover, gikk da greit i starten. Men nedi Rognlien gikk det tregere og tregere med meg. Borga derimot var i full fres fremdeles, hadde mye inne. 

En tepause på stubben gjorde underverker. Nå ble det lettere å stå ut løpet ned til hytta.

Sånn litt etter fire var vi tilbake til parkeringa. Det var lys og fin dag ennå, åh så godt med lysere tider!

Det er bare en ting som hjelper mot mismot og det er slike turer. Ble så godt stemt og lett i kroppene etter dagens tur i solskinnet!

ForrigeLunsj oppi Rødåsen!
Neste artikkelGråværstur til Rødåsen