Idag skulle vi ut, var vel meldt solskinn neste dag, men med regn på ettermiddagen. Da er det bedre med hel dag i gråværet.

Startet halv 11 i Espa, går tregt å komme seg ut for tida. Hmm. Speilblank is oppover veien idag, men 7 varmegrader, stille gråvær. Bare å dra på seg broddene og tusle ivei. Det var godt brøytet og strødd opp til gården, derfra godt brøyta ikke strødd opp til Oksbåskrysset, antakelig godt brøyta opp Oksbåsveien til skiløypa.

Oppi krysset hadde vi allerede møtt flere turgåere, så folk var ute i gråværet. Fortsatte oppover glattisen til Gabrielsrommet, det var brøyta opp hit. Egentlig greit å gå, det var kjørt med traktor nylig, den hadde frest opp isen. Måtte ha en lang tekopp her, var veldig sliten allerede, er nok kommet helt utav det.

Nå ble det mye bedre på tur! Traktoren hadde kjørt videre oppover, brede fine traktorspor å gå i! Kunne greit ha gått uten broddene, men valgte å ha de på resten av dagen, kranglete å få på igjen.

Like ved Hulluflata traff vi Anne, hadde gått opp Melkeveien. Det var trivelig! 

Oppå Hulluflata (Sagflata) var det greit videre. Som vanlig hardtrampa sti rett fram og rett opp mot Raudhåmmåren. Når det blir litt lengre dager og jeg blir i bedre form skal vi dit. Traktoren hadde kjørt videre oppi Rødåsen. Den hadde nok vært oppi Hovslettet etter tømmer, Dit skal vi, om litt, traktorsporene var helt fantasiske å gå etter!

Dagens mål var nå greit, engene oppom Rødåsen. Dit kommer vi ikke sommers tid, da er de inngjerdet og kviger på beite.

Kom oppi engene i halv tre-tida. Merket at var litt for sliten, ble godt med en lang pause, Borga fikk seg lang hvile inni jervehiet. Og rett fram glitret de hvite diamanter i Trollheimen!

Hele rekka fra Resfjellet via Trollhetta til Bolmetrollhøtta, Neådalssnota og Snota! Så flott!

Heimover gikk det da greit nedover snøsporet etter traktoren. Men det grånet på kraftig. Og nedpå Hulluflata fikk vi ei regnskur over oss! Nyvanna skøyteis nedi veien altså.

Tekoppen nedi Gabrielssrommet gjorde uendelig godt, nå merket jeg at det ble langt heim. Sliten!

Nedpå veien ble det fryktelig glatt, måtte gå forsiktig og sette broddene hardt nedi isen. Først i 5-tida var vi nede ved Espa igjen. Begynte å bli skumring, tett gråvær og sola hadde nettopp gått ned.

Jo, det ble drygt idag, er ute av formen. Men det er slike markaturer som får meg igang igjen! Nå er livet verdt å leve!

ForrigeSola og lyset er tilbake!
Neste artikkelNysnøtur til Rømmesmyra