Startet ved 11-tida idag, stresset ikke med å komme ivei, litt dårlig værmelding, men varmt i været, skulle bli bra idag! 

Tusla ivei fra Ulvåshytta i halv tolv tida, og idag var Markaløypa nypreppa, så fint! Bra varme, en minus, men vind, så vi måtte dra på tempoet, selv om begge var tett vinterkledt. Gråværet fristet ikke til noe særlig knipsing, gikk bare og koste oss på tur.

Oppe ved stubben i Rognlien, ble det som vanlig en bedre tekopp og ei brødskive  med brunost. Tuslet videre, sola ville ikke komme fram i gråværet. Men vi hadde god tid i dag, mørket faller på etter 7 så da går det an å være ut på tur – lenge!

Sånn nedi gropa ved bekken oppom Rødåsen kom det da et par solstråler! Det gjorde godt, fikk liksom ikke oppom varmen i gråværet.

Nedi Rødåsen ble det endelig en lengre lunsj, måtte ha en god hvil, kjente at jeg var sliten nå.

Borga var også fornøyd, hadde en stående hvil:

Idag også, jeg følte at jeg var i et tettpakket treningsstudio. Ble litt venting for å få naturbildene uten publikum.

På heimturen satte vi oss også på stubben. Da merket jeg at turen var lang nok i dag, selv om det var nypreppa skispor, så var det tungt nok å vandre i all snøen, som ble ganske kram på Rødåsen sida.

Og det måtte jo skje, som det var så innstendig meldt på yr. Det lavet ned med snø! Heldigvis ganske tørr og fin da. Jeg målte nedkomsten oppe ved hytta – sånn ca 25 cm hadde kommet den siste timen.

I fem tida kom vi tilbake til Ulvåshytta. Alle bilene var helt nedsnødd og masse folk på vei uti marka!

Lykke i skogen, nå er livet levelig. Det finns ikke nok superlativer til å dekke dagens opplevelser. Selv med gråværet. Og nå er dagene lange nok, hurra!

ForrigePåskeutfart i Ulvåsmarka
Neste artikkelVårstemning ved Gabriel Rødåsen