Vi kom oss ivei ved 11 som vanlig idag også. Vakkert vårvær, lite snø igjen, over fem varmegrader.

Fra Espa til nedre Rødåsen var det godt brøyta, fin vintervei, nå i våroppløsning. Burde vel ha kjørt opp, ville fått finere tur lengre bak i marka da. Planen var klar, gå opp til Markaløypa like før Oksbåsen.

Videre innover veien mot Oksbåsen var det greit og fint oppbrøyta, men gjennomslag noen steder, isete og glatt. Ingen hadde kjørt idag.

Tok oss en lang lunsjpause halveis, krøp inni skogen ved veien fant en tørrflekk under ei gran, satt der en times tid og koste oss.  Sola stekte i starten, men etterhvert seg det inn skyer.

Kom opp til Markaløypa i 2-tida, dagens mål var nådd! Spekulterte et par minutt på om vi skulle driste oss bortover til Kvitsteinan, men fant kjapt ut det ville bli for mye tur idag. Vel, jeg gikk relativt uanstrengt og med litt tempo, men dit måtte vi vel ha borti fire timer. 

Så istedet for mer vinter i skisporet, fortsatte vi oppi Oksbåsen. Hurra, veien var oppbrøyta fra Markaløypa og opp! Da gikk det an virkelig!

Oppi Oksbåsen var det så fin vårstemning, varnt og godt, bra sol og blå himmel!

Vi tuslet videre, til endes av brøyta veien. Ca. 3 km hit fra Espa, klokka var 4, bra tid nå. Hvilken lykke, favorittplassen vår i marka!

Det var kjørt videre ned mot Knutsslettet med traktor. Vi hadde fått nok tur idag, vi var der vi håpet på! Satte oss i skavlen og hadde oss en bedre rast med en styrkende tekopp og ei skive med brunost. Livet er herlig Borga, nå er vi her igjen!

 

Etterhvert ruslet vi tilbake til Rødåsen. Der nedi ble det sannelig ei lita regnskur, sånn tynne dråper og vårregn! Tilbake i krysset kom sannelig sola tilbake, og ga oss en fantastisk solnedgang!

Tilbake til Espa halv sju, ble drygt 6 km i dag, mer enn nok lengde, intenst sliten og stor lykke! En perfekt dag! Store gleder og nå er det vår! 

Oversiktskart over dagens tur.

ForrigeVårstemning ved Gabriel Rødåsen
Neste artikkelSnøtur til Rødåsen