Vi hadde oss ivei ved elleve, selv om det var regnyr i starten. Oppi Espa var det mer rolig vær, men meldinga var mye vind og snøvær resten av dagen…

Lite håp om sol da.  Og snøværet bare lavet ned straks vi hadde kommet oppom Espa, Borga virket ikke helt fornøyd med det.

Det gikk da etter måten radigt opp til Oksbås krysset. Men jeg var lysten på pause og innså plagsomt at jeg hadde kledt meg for lett idag.

Det var meldt mye vind idag, så da var det vel best med en tur inni skogen til Oksbåsen. Men jeg ble blaut av all snøen, så vi krøp i le under ei svær gran. Ennå var snøen kald og holdt seg i ro oppå greinene!

Duverden så godt det ble med en tekopp og ei skive med salami. Og endelig fikk jeg skrelt av meg den våte boblejakka, det var feil, jeg skulle jo hatt på goretexn fra start, slik at jeg hadde varmen fra boblejakka på pausen. Jeg trodde det vel var vårlig idag også, var for tynt utstyrt. Ja, ja så er det vinter ei stund til da!

Vi fortsatte videre opp til skiløypa. Nå var snøen ganske våt og kram, mye folk allikevel på en slik ruskeværdag.

Veien var jo brøytet opp til skiløypa for noen dager siden. Idag hadde flere kjørt opp så det var greit nok å gå de djupe bilspora oppover.

Videre var det ikke kjørt, men en 30 cm nysnø å vade i. Det gikk forbausende lett, snøen var nesten tørr, fint å gå.

Vi kom da til Oksbåsen litt etter tre, snøværet ga seg litt nå. Noen rasteplass er det ikke nå i all snøen, så vi tuslet videre til parkeringsplassen. Her var noen store snøklumper som var fine å sitte på.

Kom til p-plassen bak Oksbåsen i fire-tida, en sånn ca 3 km, luggum tur blir det idag. Hadde oss en god matpause med varm te, hvilte ei god stund, været var roligere nå.

Vi hadde vel fått nok av vær og vind, så vi stappet fotoapparatet i sekken, snurpet igjen goretexen og tusla heimover.

Nesten nede ved Oksbåskrysset ble det sterkt behov for varme i kroppen og litt mat. Vi satte oss under ei svær gran som på opptur, men men. Snøen i greinene var gått i oppløsning, og nå regnet den ned over oss to som satt under og koste oss!

Fikk bare ha sammen alt det våte og ha oss nedover. Borga var stort sett våt, men overraskende tørr under dekkenet!

Ved Espa igjen i halv sju tida, helt perfekt det, en super turdag! Hadde jo ønske om tørrere vær, ut på tur er uansett helt topp, nå lever vi litt lengre, litt mer forfrisket!

ForrigePåsketur til Rødåsen
Neste artikkelFin aprildag i marka!