Uffa meg, plena var kvit av snø idag! Vi drøyde litt før vi ga oss ut på søndagstur. Men Borga var så ivrig da vi endelig kom oss i gang fra krysset i elleve tida.

Vi hadde planer om tepause oppi Gabriel Rødåsen idag. Men nei, et tjukt nysnølag, hadde vi ikke lyst å sitte i. Lenger opp er det noen soleksponerte flekker som kan være bare.

Så vi tuslet oppi Hulluflata. Merket at formen ikke er der, det gikk fryktelig tregt oppover i den våte nysnøen, måtte stoppe flere ganger og trekke pusten. Borga var bare sprek, men dagen etter var hu bare lat, hadde nok tatt på søndagsturen!

Oppå Hulluflata – se bildet over – har vi ei glenne bortom kraftlinja som er så fin, stor blåbærtue god å sitte på. Litt bortom stien også, så her bretta vi ut fjellduken og hadde en lang og bedre lunsj. Tynt med snø, børstet vekk det værste.

Været var alt fra stekende sol til hissig snøvær mens vi satt der. Delte den videon på instagram:

Vi tuslet etterhvert oppi Rødåsen, helt opp til Øvre hvor trimkassen henger. Hadde vel lyst til å gå oppå Rømmesmyra, men det fristet lite i all den våte nysnøen.

Så vi tuslet nå nedigjen. Prøvde å knipse Trollheimsfjella, men de var stort sett borte i snøværet.

Ned ved Gabriel Rødåsen hadde vi en plan om tepause med kvitveis i nysnø, men vi ga opp det. Snøen lavet ned!

Nedigjen til bilen i 5-tida, merket så altfor godt at det var altfor kort tur idag. Trøstet oss med en tekopp og den siste brødskiva.

Men med et sånt vær, alt fra hissig snøvær til varm og god vårsol, så gikk jeg lei.  

Men vi hadde nå fått en luggum tur idag, godt fornøyde med trimmen, tok en tepause i bilen med siste brødskiva. Sola skinta så vakkert på heimtur, men da vi kom ut av garasjen, dalte snøen ned igjen!

 

 

ForrigeGråværstur til Oksbåsen
Neste artikkelSnøvær i Oksbåsen