Startet sent, det var meldt regn fram til 12, men det ble ikke det, til kvelds derimot….

Vi kjørte oppi Oksbåsen, og labbet ivei halv tolv, i vinterklær! Det var 12 grader, gråvær og stille. Som de siste dagene ble det vel varmt for meg midt på dagen, men noe kjølig utpå kvelden.

Så etter den digre, doble flekkmarihand vi så ifjor, den var ikke her iår, men det masse små flekkmari da.

Vi gikk en halvtime og satte oss på stubben vår med tekoppen. Merkelig hvor var sviknotten og myggen? Ingenting! Litt fluer var det dog, leit for voffen å ligge stile. Etterpå tuslet vi opp til Evjenslettet og fotograferte linnea:

Etterpå gikk vi nedi Årlia.

Dagens mål var Nord-Årlia, det er bare et langt kvarter fra Sør-Årlia.

Og her kom vi i fire-tida, ble til halv seks. Så fint å være her, behagelig sommertemperatur og ingenting som stakk eller svidde!

Fotograferte  en del markblomster, men det er ingen orkideer her. Sur granskog som nylig er avvirket.Men harerug sto så fint:

Etterhvert ruslet vi ned mot Knutsslettet. Fint å gå nedover granskogen, mye vann til Borga her nedover.

Øverst i hogstfeltet satte vi oss på en stubbe med tekoppen og funderte. Ble det ikke noe regn i dag?

Jeg skulle ikke tenkt den tanken, akkurat da vi reiste oss for å gå videre, begynte det. Først noen små dråper, så kom et instendig sommerregn. Som kanskje går an i normale 20 grader i juli, men nå var det ti grader!

Så da ble det hastig nedtur til Stigerslettet, det var like ved. Der satt vi på verandaen en liten time, før regnet etterhvert tonet ut. Vi hadde det tørt og fint vi under ventetida, spiste maten vår, koste oss i marka.

Ned på veien ved Knutsslettet var det helt opphold og sannelig kom sola fram! Og endelig fikk vi tatt bilde av flekkmarihand!

Tilbake til bilen i ni-tida. Ikke så langt idag, men vi hadde hatt en hyggelig tur idag!

Så dette er livet, det som gjør livet virkelig verdt å leve.

 

ForrigeVakre orkideer i marka!
Neste artikkelHøysommer og nattfiol-blomstring!