Startet i rett tid idag, værmeldinga var grei, sommer og sol fram til fire. Var så godt lettskya vær da vi starta fra Hulluflata, en 16 grader og fint sommervær. Opp første bratta mot Rauhåmmåren gikk det etter måten fint og litt “tempo”.

Så fint å få se Trollheimen brette seg ut da vi kom oppå snauhogsten:

Tuslet videre til Raudhåmmåren, mye folk i marka idag, satte meg til og tok noen bilder av byen.

Blitt mye nye bedrifter og den nye svømmehallen er nå så fin:

Kjøpesentret som alt egentlig dreier seg om nå, der er apoteket mitt og posten, så vi må dit for å få gjort noe:

Orklandbadet, ble mer diskret enn jeg trodde, ligger fint til innerst i Gammelosen. På bildet under ser du også barndomshjemmet mitt, bak det gule huset til høyre:

Når man retter ryggen og ser sør, er Snota så majestetisk – har faktisk vært på den toppen i unge dager.

Vi gikk nå opp og  over Rømmesmyra. Oppå myra fant vi oss en vindfull plass i skyggen, ble der en times tid. Værmeldlinga var ikke til å ta feil av. Det ville bli mye regn utpå ettermiddagen. Borga var veldig sliten etter varmen opp fra Hulluflata, og jeg var svimmel etter varmen. Så vi kvilte ut godt her.

Etterhvert tuslet vi nedover til Øvre Rødåsen. Vi satt på benken et par minutter og hvilte,  men så smalt det over været:

Et sommerregn er forsåvidt greit. Men nå begynte det å tordne kraftig, først i vest, så rett over dalen.

Borga ble intenst redd, og ville hjem straks. Jeg ble også redd, har prøvd dette før, stort sommerregn og gnistrende lyn rundt omkring oss.

Nede på Hulluflata kom regnet sånn ca 10 meter fra bilen, vel vi rakk knapt å bli våte. Jeg kjørte inntil plassen vår i Oksbåsen, det hjalp ikke, et voldsomt  regnvær her også, umulig å sitte ute.

Da kjørte vi hjem, klokka var bare fem, men dagen var ødelagt for begge. Vi så jo det hjemme at i sju-tida var det sommer og sol igjen, men hadde det bra hjemme vi, med kinesisk gryte.

 

ForrigeVannliljer og sommersol ved Lomtjønna!
Neste artikkelTrimtur i marka fra Oksbåsen til Stormyra