Kom oss i vei i rett tid, startet 10 fra Oksbåsen.

Utrolig deilig sommervær. Lettskya og 15 grader, nesten stille! Lettkledt og t-skjorte!

Greit for Borga i dag, mye vann i marka etter alt regnet, ikke så varmt.

Gikk oppi Evjenslettet først og så nedi Årlia.

Lang og god lunsj her. Innviet en ny tur-te, Darjeeling FF, det var en helt annen og himmelsk meget bedre te, mye rikere og fyldigere enn den inntørka earl grey jeg har kjøpt på Mega.  Denne FF teen er en litt lysere og lettere te av den første innhøstinga om våren, dog passe sterk som en ekte svart te er. Vel god smak kan ikke kjøpes billig. De har den på te-huset i Trondheim. Ikke så langt unna det da.

Idag ville nå jeg ha tempo og heller ta opplevelsene en senere dag. Hadde en trasig dag igår, dagen idag var dagen for å strekke ut og være glad.

Etter en lang time i solsteken var vi på Stormyra. Mye vann etter regnværet, Borga var stadig uti småtjønnene for å leske seg.

Oppå Stormyra ville vi bare ha en kort rast. Men sannelig, en god gammel venn satte seg ned, fant fram kaffekoppen. Ble en lang  og trivelig prat!

Etterpå styrte vi kursen sørover. Hilste på dvergbjørka utpå myra. Det var da en del av den! Merkelig jeg må da ha sett den før!?

I Hovslettet hadde vi en litt lengre pause i sommerenga med  brunost-skiver og te.

Det var meldt stort regn fra seks, klokka nærmet seg fire, vi måtte forberede oss på det. 

Nede i Rødåsen var det like tørt og varmt så bare tuslet på innover mot Årlia. Noe snedig skjedde inni skogen, jeg fikk til å øke tempoet!  Veldig snedig, så hovne fota jeg har er det nesten ikke mulig.

Var oppå  Evjensslettet i seks tida. Sola var bak svarte skyer. Veldig merkelig å sitte her oppå en vindfull kant i  bare t-skjorta. De store tunge skyene drev stille forbi, men alt for østom oss!

Etter en times matpause og studering av merkelig vær, øste vi på tempo ned til Oksbåsen. Jeg må ha en lang nok time på den turen.

Ble litt kaldere etterhvert, godt å trekke på fleecen. Da vi kom nedi tunet på Oksbåsen, kom regnet! Da var  vi sånær bilen at vi lot det stå til. Slengte ut dette bildet idet vi hastet forbi, ble nå så som så, alt var vått nå:

Kom tilbake til parkeringa i 8-tida. Ble en hastig innpakking av hund og gubbe i bilen. Jeg satte meg godt til rette i baksetet, nøt den siste koppen med darjeeling-te til brunostskivene, mens regnet trommet mot biltaket. Og det var ingenting som beit, snedig det da.

Livet er ikke så værst, allikevel!

ForrigeKort tur med store vyer og brå slutt
Neste artikkelFin tur til Nord-Årlia i dårlig vær