Som vanlig altfor sent ute i en av julis fineste dager, ved 11 tusla vi ivei i lettskya 19 grader fra Oksbåsen.

Hadde bestemt oss for å dra opp tempoet idag, skulle gå lang runde, men det ble for varmt og stilt. Gikk likevel oppå Evjensslettet før vi laga oss reir og hadde en times pause. Greit nok med tempo i kjølige skogen, men neste etappe ble brennhet bortover mot Rødåsen. Sleit fælt begge to. Var fristende å kutte ut langturen, bare krype i skyggen og bli her et steds. Men tanken på dagen derpå reiste oss til ny kamp, etter en dryg time var vi Hovsslettet. Kokvarme og utslitte.

Var her lenge og vel, måtte bare komme til hektene igjen.

Etterhvert tuslet vi nordover med mye moden molt til Stormyra. Da fikk vi veien å gå ned til Årlia. Trudde jeg kunne gå på nedover.

Men nede ved Damdalen, halvveis til Årlia, begynte jeg å sjangle, holdt på å besvime av varmen. Da ble det  bråstopp og vi laget oss reir ute i dype skyggen av ei gran. Myk og god blåbærtue, god te og brunost-skive, ble her til motet kom tilbake.

Først i seks-tida kom vi til grønnhuset i Årlia. Brukte bare en halvtime ned fra Damdalen, greit det og mye vann til Borga.

Vi hadde bestemt oss for kveld i Årlia, så da vi kom til rødhuset, slo vi oss ned ved benken. Kjente meg ganske vel, kunne lett gått opp direkte til Evjensslettet.

Men vi hadde det ikke travelt, vi var ute for å kose oss på tur.

Det var ingen tvil om at Borga likte seg godt her:

Så smått tuslet vi opp til Evjensslettet og la oss ned for å knipse geitrams:

Sola var nå nedi grantoppene, jo kveldene er kortere nå!

Og kaldere. Veldig behagelig temp mens vi tuslet ned til Oksbåsen igjen.

Kom til bilen ved halv ni tida, nå var det fint i marka. Matpakke i baksetet som vi pleier, lite plasser å sitte akkurat her.

Dagen i dag ga akkurat det den skulle gi, nytt liv og topp humør!

ForrigeÅrlia som snarest før regnet
Neste artikkelSnartur oppå Rømmesmyrene