Det var 19 grader da vi startet i Hulluflata ved 11 tida, fløtevær tenkte jeg, langtur i marka i dag da. Men det var meldt 25 og det ble det og vel så det.

Det ble et valg, men Borga fikk svi for det. Hadde lyst å prøve litt lengre runndtur idag, men i varmen idag, var det dumt valg. Holdt på å svime av flere ganger, Borga la seg ned flere ganger nektet å fortsette.

Så en lang og monoton vandring i steksola ble det, heldigvis var det mye vann etter de siste dagers regn. Borga var nedi de fleste vannhulla, gjerne lenge og vel, badet labber og drakk lenge og vel.

Første pause med mening var øverst i Rognlien, vi holdt ut en time i halvskyggen. Ble brukbart restituert.

Så var neste mål Stormyra. Håpet inderlig på friske vinder, men nei. Vinden var fra sørøst, nesten stilt her oppå. Men vi ble en lang time her også, i bratta opp hit falt Borga sammen flere ganger.

Borga ble spretten og god etter en times snorking og mye mat, jeg studerte kystfjella, jo snøen er i praksis vekke fra Omnsfjellet.

Dro oss etterhvert over på sørsida av Hovshaugen, til Hovsslettet. Ikke mulig å sitte på benken nei. Men bak huset var det så fin og dyp skygge, der fikk endelig Borga strekke ut og sov dypt en lang time. Tok tida.

Nedover til Rødåsen ble det jo håpløst varmt utover myrskogen, men Borga var bra uthvilt og fått ferten av hjem til middag!

Siste biten før Rødåsen er jo i tett granskog, det var så behaglig temperatur så. Og flere kalde bekker!

Tilbake til Rødåsen i sju-tida. Hadde gått grassat sent i dag, men også alle pausene, vi ville ikke komme hit før sola duppet ned i skogen.

Kvigene sto nå her som vanlig, liksom de trøstet oss, var nok varmt for de også idag

Ble nærmere halv ni før kom ned til bilen i Hulluflata, hvilte lenge oppå Rødåsen, hadde lite lyst på komme ned i stekvarmen nedi dalen igjen.

Så fin solnedgang det var på Hulluflata!

Lærer aldri, skulle ikke gått så dryg tur idag. Men den var viktig for å leve videre, jeg blir så dårlig av denne dialysen, dette er eneste måte å komme litt på fote igjen.

ForrigeBlomstertur via Stigerslettet
Neste artikkelRasmusrommet, med flott avslutning