Etter noen få titalls meter, var det bråstopp, Borga ville ikke ha mer tur idag. Begynte å pese og skjelve. Kom igjen da vennen, du må da gjøre deg ren før vi snur!

Det var solide 22 grader da vi startet oppi Hulluflata idag, litt vind, skyet, ikke lummert idag. Skjønner enda ikke hvorfor voffen stoppet opp i bunnen av bakken til Rødåsen. Men jeg satte meg ved henne, og etter adskillig kos og klem, tuslet vi videre, helt rolig.

Oppå Rødåsen var temp målet på 23 grader. Huff tytji, tenkte på å snu, men med dialyse i morgo var ikke det noe tema. Jeg fikk gjøre lidelsen til Borga så comfy som mulig. Etter brødskive og pellets, tuslet vi raskt videre. Oppi bekken under Rømmesmyra var det endelig lindring å få i massevis, voffen ble nedi der – lenge!

Dagens lunsj ble i fururabben oppi Rognlien. Endelig fikk Borga hvile i skyggen – lenge! Jeg satt vel å plagdes i sola med maten min, prøvde å kreke meg inni en skygge, men det er ikke så enkelt her, alternativt kunne vi satt oss lenger inni granskogen, til stor glede for alle maurene.

Etter nesten to timer var vi oppå Stormyra, en særdeles svett tur, synes jeg hadde litt tempo, men det var vel for varmt til det.

Her ble vi lenge. Voffen datt sammen som en sekk, urørlig, lenge. Bildet over er tatt etter en times kvil. Dette forble dagens høydepunkt, Ganske sterk vind oppå her, veldig sært, mange og tyve grader, vi ble heller varmere av all den sønnavinden, trodde jeg måtte finne fram jakke, men nei hele hvilen foregikk i nesten nettoen!

Tuslet videre til Hovsslettet. Som vanlig i slikt vær, tungt, svart, overskya, livredd og engstelig for lynet, var nok ingen grunn til det. Borga var helt god igjen, freste fram og tilbake foran meg, ikke redd for været nei.

Hadde et fem-minutt på benken med en pellets og tekopp. Yr meldte nå regn til kvelds, altså om en dryg time.

Frampå skogkanten over Rødåsen, satte vi oss nedi ei blåbær-tue, tok aftensmaten der. Så godt på skyene at den timen snart var oppbrukt, bedre å spise mens verden er så noenlunde tørr.

Og med modne blåbær til kvitosten! Det var jo riktig herlig!

 

Kom ned til øvre Rødåsen i sju-tida. Borga var relativt våt, jo været kom da det, nesten på minuttet som spådd av yr.

Her var det oppholds og vi fikk oss en tekopp og resten av maten, det var litt lite, hmm har med for lite mat!

Nedover mot Hulluflata, tok vi bildet over, så fin og klar Trollheimen. Været hadde dratt over, nå ble det riktig pent vær!

Var i bilen ved 20. Å så fin tur det ble idag, tross lidelsene først på dagen. Da er jeg klar for nye lidelser i morgen, begynner å kjenne på at jeg er i “litt” bedre form!

ForrigeEn fin tur til Årlia idag
Neste artikkelRundtur i marka via Stormyra