Kom oss i vei halv tolv idag. Yr meldte bedre vær utpå dagen, det regnet bra da vi dro og det regna oppi Oksbåsen, sju grader, så vi satt i baksetet og glodde på regnet ei stund.

Men så bars det i vei, ble plutselig sol og 12 grader. For fort opp til stubben i det lille hogstfeltet, måtte ha ei kakskiv med brunost og varm te, blitt tid for lunsj. Mye folk på tur denne søndagen, mer eller mindre  våte.

Idet vi skulle gå videre, i flott solskinn, kom regnet tilbake. Sukk. Men vi var kledt, så det var greit nok.

Vi tuslet oppå Evjensslettet for å finne rasteplassen vår, men været ga seg ikke med vannet, så vi bare pauset på stubben vår. Nei, noe Trollheimen var ikke å se idag. Men tyttebæra begynner å modnes.

Gikk nedi Årlia og hadde en lang matpause under tak på verandaen. Noe tur av lengde ble det ikke idag, det regnet stort sett hele tida mens vi satt der.

Gikk frampå vollen og knipset det tradisjonelle Årlia-bildet.

Så satt vi der da på benken og glodde på hverandre og ble fort enige om tur retning heim. Nå har vi i det minste fått smaken av et mye bedre turvær, selv om det da var i våteste laget i dag.

Borga likte tanken om hjemtur, ned mot Knutslettet var det full fart! Var litt for vått for meg å dra på, men jeg gjorde så godt jeg kunne for å holde følge.

Stigerslettet. Her ble hovedrasten. Været var nå mye roligere og her var søte, modne bringebær!

Det ble en våt affære gjennom krattskogen etter Knutsslettet, men vel overstått var vi oppover veien.

Ved bilen i sju-tida. Kvart brødskive i baksetet som vanlig. Deilig å sitte sånn, se ut på marka, tenke over de godene vi fikk idag.

Det var sommeren og august 2020. Som tiden flyr! Vi får nå fremdeles gode turer, livet blir stadig et hakk bedre.

 

ForrigeRundtur til Hovsslettet og ut til Rauhåmmåren
Neste artikkelÅrli-runden i godværet