Startet ved elleve ved Ulvåshytta. Vi kjente det ville bli varmt idag. Over 10 grader allerede. sola skinte så varmt i det lettskya været.

Oppover markaløypa freste voffen  oppover som vanlig. I Årlia krysset nektet hu å bli med oppover, ville gå mot Rognlien. Skulle gjort det, selv om dagen ble en suksess ellers.

Men vi kom nå oppå Stormyra etter en time, og hadde en lang times hvil. Stikomiteen holdt på å legge planker bortover Hovsslett-stien, så bra! Myra bortover er ofte klessvåt.

Så kom Kjell. Det satte nytt mot i oss, hadde en lang prat om ting og tang, meste om lengre fjelltura. Kjell var nylig på Ekkertind, gikk via Vollasetra.

Etterhvert gikk turen ned til Årlia, nå begynte det varmt i sola, bra jeg hadde kledt meg tynt sommerlig. Kjell spratt omkring etter bæra, etterhvert samlet vi oss på stubbene ved Kjentmannsmerket for en kaffekopp. Dagens høydepunkt for Borga, ble nedi bekken – lenge – ville ikke komme opp igjen!

Så smått tuslet vi oppå Evjensslettet, godt å være i den kalde skyggen i skogen. Oppå så forsvant bærplukkeren uti blåbærheia. Vi gikk til reiret vårt oppå kanten med den fine utsikten til Trollheimen! Borga fikk nå en lang times nødvendig hvil.

Strekningen herfra til Rødåsen gikk i en lang times døs og slit. Så godt med vannepause halvveis ved bekken på Skaun-grensa.

Vi var gått tom begge da vi kom til steinen vår i Rødåsen. Hadde tenkt å sitte på benken, men det var bare for varmt, måtte inn i skyggen! To trimmere kom fresende fra Årlia, kona sa at gubben måtte sitte ned ei stund. Det ga meg tanker om travel verden, den pausen tok det jeg bruker på ett tygg av brødskiva mi.

Vel oppe på Rømmesmyra var det litt for klart at Årlia-runden begynner å bli for langt for oss, ihvertfall i slik sterk sommervarme. Før vi tok fatt på bakken ned ved Rognlien, ble det en tekopp og deilige pellets for voffen. Begge var slitne, men kviknet til litt etter pausen.

Siste strekket i Markaløypa ned mot Ulvåshytta ble en helt magisk opplevelse! Gull i håret, gull i pelsen, gullkrone på voffen, alle trær overstrødd med nydelige gullstråler! Jo det ble en helt utrolig vakker solnedgang ikveld! Veldig glad for at jeg drygde ut turen så lenge til kvelds, dette var et syn for guder!

Kom til Ulvåshytta igjen i åtte tida. Ble nå litt drygt for oss idag da. Men en uforglemmelig lykkelig dag, lever lenge på en slik opplevelse!

Det er litt sånn Ivar Aasen nå, begynner å demre at en sommer er passert:

Kom, lat oss nøyta Tidi, som ho skrider,
og minnast, at ho skrider ofsa fort.
Med kvar ein Dag, med kvar ein Kveld, som lider,
eit Stig mot myrke Vetteren er gjort.
Det kjem ein Dag, daa kvar ein Blom, som bider,
er fallen av; og slikt eit Fall er stort.
Di skal eg sjaa paa Blomen, fyrr han blaknar,
og nøyta Sumar’n, fyrr eg honom saknar.

Oversiktskart over marka. Vi gikk altså østover fra Ulvåsen til Sør-Årlia. Så oppå Evjensslettet – Hulluenget. Ned i Rødåsen. Så over Rognlien og tilbake. 6 km idag, brukte 8 timer på denne fine turen.

 

ForrigeRegntur til Årlia
Neste artikkelHøststemning i marka