Kom oss sent igang, det var lett å se været på radaren idag. Da vi kom oppi Oksbåsen i 12-tida, hadde det store regnet akkurat passert, ble opphold, men 7 pluss.

Hadde på regndressen allikevel, men kunne lagt igjen alt sånt, ble for varmt utpå dagen!

Vi gikk hardt ut og oppå Evjensslettet – Hulluenget på kartet. Reiret vårt var så høvelig tørt blitt, her satt vi en time med lunsjen og håpet på at Trollheimen ville vise seg. Men det synet fikk vi aldri.

Tuslet nedi Årlia og satte oss på benken “vår”. Borga var med idag også, men gikk bak, litt bedre humør nå.

Videre var Årlihøgda dagens mål, hadde tenkt runden, men vi var for sent ute idag. Så vi fant oss ei fin blåbærtue og laget oss reir der. Med bratt utsikt nedover Damdalen og litt ut mot Gaulosen. Voffen sovnet så søtt ved fotan mine, vi bare koste oss her, når vi var ved målet.

Årlihøgda

Så smått tuslet vi nedi Årlia igjen, tekopp på stubben, regnet på tida. Jo vi hadde bra tid. Var bare å roe den ned.

Men det var ikke planen til Borga. Selv om hu også sovnet i Årlia, så var det nå retning hjem, og da ble det fres i voffen.

Gikk heftig for seg nedover skogen mot Knutsslettet, jeg var litt engstelig, var sleip stien etter alt regnet.

I Stigerslettet falt vi alle til ro med siste rest av matpakke. Klokka var halv seks, god tid! Jeg begynte å mimre! Idag var det vel en 4-5 km tur, minnene gikk bakover i tid til alle de storslåtte turene innover skog og mark, som feks 2 mils turen til Knykjen, gikk via Mausetra fra Vinnøldalen, husker den som enkel og grei, det var tider!

Men det er tider nå også, aftensstund for meg, nå seg sola så betagende vakkert nedi grantoppene i vest. Jau, det var tider, som aldri kommer tilbake. Jeg har det fint her oppi, det ble her som ble avslutningen og jeg koser meg med det, herlig å være ute i marka.

Så smått ble siste biten via Knutsslettet tilbakelagt. Oppover til Oksbåsen gikk det da greit, finere på grusen idag, istedet for klesse myrstier.

I bila som hør og bør tekopp med siste brødskiva.  Borga snorket høyt allerede, jeg satt nå der  med alle minnene, hadde det veldig bra, livet er herlig i all sin enkelthet!

 

 

ForrigeRegntur til Stormyra
Neste artikkelTur i regnværet oppi Årlia