Så da ble det vår igjen, en trasig vinter er overstått. Startet 12 ved tømmerveltet i Rødåsen, 8 grader idag, iskald vind. Vinterkledt idag også.

Tuslet oppover Oksbåsveien idag. Oppi Rødåsen forleden kjente jeg vel at lengre tusling fungerer, på en måte. Men jeg var ikke helt forberedt på det store snøhavet som møtte meg oppå første bakken. Må bare gjøre det beste utav det. Lunsjen ble som vanlig i kanten av Stallmyra en time senere. Fantaserte her om å gå ned igjen, heldigvis fortsatte jeg og fikk en god dag.

Oppe ved Markaløypa Ulvåshytta til Lomtjønna,var det skiføre på mange måter. Det blir noen dager før jeg kan prøve Kvitsteinan.

Så jeg hadde en styrkende tepause i krysset her, før jeg basket videre inni marka. Heldigvis hadde bonden kjørt oppover og faste spor etter markavandrere.

Oksbåsen – endelig! Forrige gang var 14. oktober ifjor, lenge sida, den dagen var vinteren i anmarsj. Mye snø rundt husene, men gikk da greit å komme seg opp til markastua.

Hadde en deilg plan om å strø ut meg selv over den utstrødde fjellduken ved selja oppom husene. Hvile lenge og vel!

Maurene var ikke enige i det. Etter å ha kommet halvveis nedi matpakka, måtte jeg rømme hastig. Noen hundre maur var oppå duken og svært lystne på mine brødskiver!

Nede i markastua ble det fred og ro lenge og vel, kreftene vendte tilbake. Dog, ondt i høyre kne. Selv om jeg måtte sitte rett opp og ned på benken, ingen utstrakt kvil i dag, så fikk føttene den lange hvilen som nå var nødvendig

Så jeg koste meg lenge og vel med matpakka og te, mens sola bikket over til aftens. Så sannelig, landet en linerle på rekkverket en meter fra meg!

Den kikket så forundret på meg, hva slags gubbe sitter der? Så hoppet den nedpå enga rett foran meg og hoppet så glad omkring, vippet så lekkert med stjerten! Knipset et bilde, det ble så som så, men et minne for livet.

Heimturen gikk greit utover snøen, nynnet på kom mai du skjønne milde idag også. Ingen traner ennå, det var vel for tidlig, mye snø.

Real markatur idag, med alle tilbehør. Tilbake til tømmerveltet ved sju-tida, en fantastisk sen sol strødde gull over alle skogtopper bortover!

 

 

 

ForrigeNytt liv i Rødåsen
Neste artikkelBuvikløypa en god vårtur!