Startet halv tolv idag, et lite framskritt! P-ved veikrysset til Lysthusflata. 8 grader, småkaldt gråvær, men sola skinte igjennom av og til.

Noen få minutter bort til Lyshusflata. Vel alt er granplanting nå, men ved krysset med turstien fra Rømmesbakkan er det ei stor lysning, Buvikløypa går opp til høyre.

Var veldig spent på om jeg ville greie motbakkene oppover. Jeg har ikke gått opp Buvikløypa på mange år, den gangen var jeg sprek og rask.

Det viste seg fort at det var ikke så ille bratt, men det gikk veldig tregt med meg. Er slett ikke der – ennå.

Oppe ved Statskog skiltet gikk jeg uti skogsfeltet og hadde en lengre lunsj og en lengre kvil. Været tegnet til å bli varmt og godt, men nå dro det over gråvær.

Det var bare en bratt bakke opp, før terrenget flatet ut og så var Furuberget der! Hadde husket feil, de to bratte motbakkene var oppom, så utsikten er veldig overkommelig for meg også.

Fisket fram telelinsa og så nøyere på byen og havna.

Det skjer mye på havna nå, mye nytt er på gang på sida mot Råbygda. Midt i bildet oppom Råbygda er anlegget til Gjølme skole.

Var for iskald vind til å være her noe lenge, så jeg tuslet videre oppover for å få opp varmen igjen!

Nå kom de to motbakkene, to svære hogsfelt oppom meg. Utpå det øverste renner Kambekken ned, skiltet med de gode gamle skiltene.  Den går ned i retning av verket. Ved denne ville vært fine rasteplasser, men det er helt ødelagt nå.

Utsikt sørover fra det øverste hogstfeltet. Kambekken ned der.

Nå kom jeg endelig oppå flata innover mot Ulvåsen. Og nå ble det mer og mer snødekke!

Da ble det slutt på turgleden. Hadde vel fantasert om å gå inn til Ulvåshytta idag, men med all denne snøen, ble det for drygt. På tørr føre er det bare en halvtimes tur. Har notert 6 km t/r fra Lysthusflata til Ulvåshytta.

Så jeg gikk ned til Furuberget igjen. Står en benk her i le i skogen bak berget. Satt her og koste meg med maten min.

Og nå kom trimmerne oppover, mye folk, klokka var 5 nå, de var vel ferdig med middagsstell og slikt.

Jeg hadde en stor glede nå. Sisselrot! Det sto endel av den like oppom Lysthusflata, i bratte steinblokker ved veien. Det var gråvær, og lite lys der nå, men prøvde likevel et par bilder. Endelig har jeg sett den i Ulvåsmarka!

Nå var det tida for å resitere ordene fra 2016, siste gang jeg var oppover Buvikløypa:

Å leva, det er å elska
det beste di sjel fekk nå,
å leva det er i arbeid
mot rikare mål å trå.

Tepause nedpå Lysthusflata. Glad for at det sto igjen noen skogremser rundtomkring, får en fin skogstemning her. Men i ei lysning så jeg godt det makabre hogstfeltet nedover mot Joplassen. Sola kom da bra fram etterhvert og nå ble mye folk utpå trimtur i marka.

Ved Ulvåsveien igjen i sju-tida, en herlig tur tross gråværet, jeg hadde nytet denne 2 timers turen i lange drag og blitt enda litt mer – der !

 

Oversiktskart, jeg gikk fra Lysthusflata nesten fram til Torvmyra. Utsiktspunktet Furuberget er ved d – en i Åsdalsmyra

ForrigeLangtur inni marka!
Neste artikkelSøndagstur til Geitbuan