Begynner å bli der nå. På tide med litt større utfordringer. Parkerte ved Lomtjønna i 12-tida, 8 grader, kaldt gråvær.

Labbet innover mot Geitbuan, men veien var brøyta, mye snø ennå! Da kom oppå myrene, ble det litt mer barmark.

Funderte på en bedre rasteplass, klokka nærmet seg ett. Men med skarp, iskald vind fristet det lite å sette seg ned utpå myrene. Selv om det var flere fine fururabber. Så tuslet videre nesten oppå kanten til Geitbuan. Møtte de første turvandrerne, hetta godt snurpet nedi øyan!

Gikk nedi granskogen, der fant jeg skogens store stillhet og ro. Strødde ut fjellduken og ble sittende en times tid og kose meg med maten. Tiur! Sannelig kom det noen klunk nede fra myrene, artig!

Oppå kanten så jeg hele Byavatnet breie seg ut, i øst skimtes Rensfjellet som en lang, høy sal.

Nedpå Geitbuan var det mye folk samlet inne på hovedhusa, jeg gikk litt videre og satte meg ved en hyttene. Her står den flotte bautaen over Eidsvollmannen Helmer Gjedeboe, som var født her.

 

Egentlig ganske flott her på Geitbuan, men nylig er skogen tatt ut, moderne flathogst, ikke noe særlig pent.

Husene i Geitbuan ligger nå fint til oppi lia. Men veldig skjemmet av den svære kraftlinja og stygg flatehogst. Var jo et gårsbruk og senere sauebeite her, ser restene av de store engene omkring husene.

 

Etter den gode hvilen tuslet jeg videre sørover turstien til Munklia. Mye folk på tur idag, tror de gikk runden fra Lauvåsen via Munklia over Geitbuan til Lomtjønna.

Kvitveis og maigull var det eneste som blomstret idag. Snøen preger landskapet ennå.

Var tanken å gå fram til Munklia idag. Men da jeg møtte et større snøhav ved Kattjønna, og jeg var bare halvveis, snudde jeg og tuslet tilbake. Ble egentlig i dårlig stemning av å gå i denne stygge flathogsten, bedre å sitte oppi den fine Geitbuan.

Tilbake til hytta i Geitbuan i fem-tida. Ble sittende der lenge og kose meg. Nå var det blitt ganske hyggelig og varmt vær!

Oppå åsen oppom Geitbuan var det såpass klart nordover, tok fram telelinsa og studerte Vassfjellet med den karakeristiske masta. Ser jo faktisk begge to på bildet, tett inntil, også husene og radarskjermen.

Tuslet tlbake etterhvert til Lomtjønna, ble drygt bakkene ned, snøen var nå ekkel våt å gå i.

Tilbake til bilen i sju-tida. Dagen var fullendt! Kroet meg i baksetet og spiste opp matpakka, hadde en plan om å gjøre det oppi skogen, men med all snøen var det lite koselig.

Jeg er nok der nå, på tur. Det koster for mye av utslitte fota ennå, men når humøret går på topp, er valget klart nå.

Oversiktskart over dagens turområde:

 

ForrigeBuvikløypa en god vårtur!
Neste artikkelTopptur til Stormyra