I dag, endelig, den beste tida i året. Idag, var det kaldt nok til å gå seg en tur. Idag var ikke sola så stikkende, mer sånn overskyet.

Startet litt før ett ved Hulluflata, 17 grader. Litt sånn gråvær, tok med ulltrøya om kvelden skulle bli kald.

Trollheimen var faktisk synlig i sommerdisen, og særlig  Trollhetta. Så fint!

Tuslet oppover Rødåsen, hilste først på nattfiolene, de sto så fint nå! Oppover veien var alle sommerblomster så fint blomstrende, det varmet mitt hjerte!

Tuslet videre oppi Rødåsen. Var veldig svolten, det passet bra her, så jeg strødde ut fjellduken og la meg flat oppå med maten min. Har vel sjelden opplevd så god sommerstemning, nesten ingen åt, varmt og godt, slørskyer. Yr meldte bestemt full sol resten av dagen, men de grå skyene som seilte omkring i vest tydet på våtere vær.

Å det var så herlig å ligge her i prestekrage-enga lenge og langt, bare kose seg i sommerenga, bare ha det godt! La humla suse, la verden seile sin egen sjø, her var jeg i sjelefred, kunne ikke ha det bedre!

Oppå Lauvåsen veks det jordbær
Fine jordbær, raude jordbær
Heile væla er berre jordbær
Finn eit strå og træ dom på
Eit er for gammalt, det ska få stå
Eit er for grønt, det går vi ifrå
Men aille andre ska vi ta med hemmat
Og leve lykkelig med sukker på

Det var den følelsen nå!

Markjorbæra står like borti bakken, i blomst nå. Strå er allesteds. Jeg var i en genuin lykkerus som jeg aldri har kjent før, jo livet er det beste!

Den gule uti blomsterenga er hårsveve. Ganske vanlig, men det er første gang jeg ser den oppi marka.

Etterhvert ble lysten på mer eventyr påtagelig, så jeg sleit meg opptil beitet og beundret utsikten til Trollheimen.

Å så fint, skimtet faktisk Stortrollhetta og Snota langt baki sommerdisen! Mange åser, mange blåner i mellom!

Men over det hele var mørke skyer seilt innover dalen, dagen ble mørkere. Ved nærmere titt på yr var det nokså klart, endel av skyene bar regn.

Det var såpass godt sommervær, ingen grunn å vende om nå. Fortsatte videre opp i Øvre Rødåsen, klokka var nå over fire, nå kom markatrimmerne for fullt. Oppover vegen var det så fin blomstring, men bare 3 nattfiol å se, snedig, så lite av den i år da.

Hadde meg en styrkende tekopp ved hvilebenkan, gjorde godt det nå. Var vel inne på tanken å runde av dagen her, men klokka var bare seks. Så det ble til trimtur oppå Rømmesmyra, kanskje noen orkideer var kommet?

Gikk etter min måte “hardt” opp til første hvileplassen. Sliten, jeg har det ikke inne lenger, tåler ikke motbakker lenger.

Men det var nå fint å sitte der med mine 4 brødblingser og flere kopper varm te, bare titte utover myrene, ha det bra i sommervarmen.

Flekkmarihand var kommet den! Sånn fin blekrosa, så vakker!

Nede i Rødåsen igjen, tok noen bilder av hundekjeks, den er så fint i blomst nå.

Tilbake til Hulluflata i ni tida. Det var egentlig lyse dagen ennå, men regndråpene hadde tatt seg opp, grånet på nå. Svingte bortom de tre nattfiolene, joda de var på sitt beste! Knipset et bilde, håpet at autofokusen så blomstene litt bedre enn det jeg gjorde.

Det funke dette. Jeg blir gladere og lettere til sinns. Om jeg så er under felgen utslitt, så er gleden av tur ubeskrivelig! Og idag, sommerenger fulle av markblomster – kan ikke bli bedre!