En god dag for meg, veldig god dag. Tidlig igang. Men. Været spilte ikke på lag. Regn, regn.

Ved halv ett startet jeg ved Ulvåshytta. Fem grader. Lett yr, men solstreif inniblant. Innså umiddelbart at jeg ikke var kledt i det hele tatt. Om nå goretex jakka var av det beste slag, så hadde jeg ikke med varme votter og lue! Tabbe! Men med buffen under under den tynne sommerlua, gikk det på et vis, men jeg frøs hele turen.

Labbet ivei oppover Markaløypa til Årlia-krysset. Var bestemt på Rognlien idag, men kanskje skulle jeg prøve den mer “krevende” turen oppå Stormyra?

Etter første kneika var jeg tom. Gikk opp en hardtrampa sti noen meter og satte meg på en blåbær-tue, sånn høvelig med sol på meg. Relativt oppholdsvær, så jeg danderte fjellduk etc i luggumt reir. Som jeg frøs, ble det ikke lange halvtimen før jeg tuslet videre. Bestemt på Stormyra, følte meg kvikk nå.

Passerte gadden uten egentlig å tenke på å sitte en hvil, regn igjen og vinden hadde tatt seg opp. Fortsatte opp de siste harde kneikene, syns det gikk greit.

Sittebenken gikk jeg forbi, for hustre der, eksponert for alt været.

Ruslet borti sitteplassen vår, her er det vi sitter ganske i le. Klokka var bare tre, hadde luggumt med tid.

Fantaserte ei vending om å bare gå på til Hovsslettet og få vindstilla. Men biet den, var for dårlig kledt innvending til mer tur.

Så der var dagens mål. Kroet meg inni fjellduk-reiret og snurpet igjen goretexn så godt det lot seg gjøre. Med glovarm kaffe og flere skiver grovbrød med brunost, så gikk det an, selv om jeg egentlig hutret og frøs! Bare hatt varme votter så!

Tuslet etterhvert nedover, hadde fremdeles lyst på Hovsslettet, det får bli neste tur. Sola kom og gikk, litt ubestemmelig vær, skulle det regne eller oppholds?

Tilbake til bilen litt etter fem. Ble kanskje litt kort tur? Med feilskjæret i antrekket så var dagen grei nok.

Regn, regn, gå din vei!
Kjære sola, kom til meg!
Lille kua kjeder seg,
Regn, regn, gå din vei!

Barnesangene er kjekke å ty til under sånne høve. Dagen ga meg igjen nytt håp på livet.