En merkedag idag. Bildet over tok jeg våren 1998, med fujichrome. Digitaliserte bildet idag.

Etter å ventet i 25 år, var teknikken der. Vel den har vært der, hele tiden, men uoverkommelig i pris. Droppa innom en elektro-butikk nettopp, tok med meg hjem en lysbildescanner. Med en prislapp som var billig, 3 høvdinger som de unge sier. Så nå skal vi se.

Bildet øverst er vårerteknapp. Den står rikelig i ura under Rabbora og oppi Almlia utpå Stranda. Er også funnet oppunder Rauhåmmåren. Jeg er ganske sikker på den står oppover langs Eldevikveien. Ta en tur i slutten av mai. Et 25 år gammelt lysbilde….

Filtkongslys

Bildet over er filtkongslys. Den også står i Rabbora og i Almlia. Blomstrer i juli. Må da gå an å finne den et sted mellom Espa og Damslettet? Bildet er tatt 11. jul 1997. Et 25 år gammelt lysbilde. Som betyr vi har hatt digitale bilder i en mannsalder….

Småbergknapp

Småbergknapp, også en art som vi finner i Almlia og Rabbora, står fint i berga ute på Hylla. Ser den fra veien! Den må vi finne i marka, den er funnet ved Sjetnan, rett nedenfor Vekta. Bildet tok jeg 18. juni 1997 ved Bjervedammen i Stjørdal.

Så en liten en…..

Marinøkkel

Dette bildet av marinøkkel, Botrychium lunaria, tok jeg ved Håggåsetra på Minnilkroken.  Den er ca 10 cm høy, gjømmer seg i graset! Datoen var 23. juli 1989, et Kodachrome diasbilde. Har vel sett den en eller to ganger senere, siste gang var sommeren 2004, oppi Langvelldalen, ved en av setrene. Forventer vel ikke å finne den i Ulvåsmarka, den vil helst ha eng på litt rikere grunn. Oppi Melandssetra, Bjørndalen, Almlia, Rabbora og ved Gåsbakken så er det greit å finne den. Hele beitet oppom Rødåsen, grasenga oppi Øvre Rødåsen, Gabrielrommet, endag så må jeg klare å finne en marinøkkel!

Og en liten en til…

Fjellmarinøkkel

Denne er som regel mindre enn marinøkkel, i floraen skriver Lid 6 cm høg. Fjellmarinøkkel, Botrychium boreale, er sjelden, samme grasenger som marinøkkel, men på kalkrik grunn! Har vært med å lete etter den, som regel fant vi den ikke. Bildet tok jeg 20. juli 1990 ved Sølendet. Den er ganske forskjellig fra marinøkkel, med de innskårne finnene og tydelig skaftet bladplate. Den også står oppi Rabbora, og i Trollheimen sør, som Gjevilvasskamman og Tyrikvamfjellet. Har notert den fra Resfjellet, i berga før Eltjønna, men tok ikke bilde.