Etter en lang vinter i snø og kalde, så jeg fram til tur oppi Ulvåsen. På skisporet.no så jeg greit at løypene var godt preppa, ble fint å gå innover marka. Det var noen bilder jeg skulle knipse, så da ble det markatur denne onsdagen midt i mars!

Turminne fra 16. mars 2022

Startet i 12-tida  ved Ulvåshytta. Gråvær idag, 5 grader ganske vindstilt. Knepte på isbroddene og tuslet opp til Olavsbu. Fint å ta bilde av Ulvåshytta herfra.

Ulvåshytta

Så var det Gauphiet. En ukjent plass like ved Ulvåshytta. Har vel ikke vært der mer enn en gang. Fant fort stien, mye folk hadde trampa god snøsti bratt oppover.

Gauphiet

Satte meg inni her med lunsjen min. Idag hadde jeg med termos, kaffe og salami på brødskiva!

Gauphiet – interiør

Som jeg satt her og koste meg, funderte jeg på videre tur. Hadde vel ikke planlagt noe mer enn Gauphiet, kanskje prøve et slag mot Torvmyra? Yr.no meldte lettere vær utpå dagen, kanskje fikk jeg se sola?

Gikk ned fra hiet og ruslet vestover lysløypa, brei og fin. Sikkert fint på ski bortover her, godt å gå på fotan også. Sleit meg opp brattbakken og oppå Torvmyra. Labbet utpå myra, men snøen bar ikke, så jeg satte meg i kanten av lysløypa og funderte.

Ulvåsen

Helgrått bilde! Vel uten sola, så ble det slik. Tuslet nedigjen bakken. Prøve å finne en snøfri kolle nærmere hytta. Det er iallfall svært mye snø i marka nå, skiføret holder lenge.

Ved Ulvåshytta

Det ble enda et helgrått bilde! Jeg fikk et solstreif på tilbaketuren, men det forsvant. Gikk oppå en av furukollene foran hytta, fant en flekk med litt mindre snø. Og ritualet – spredte ut fjellduken over snøen, danderte meg selv og kaffekoppen oppå. Jo, det ble en genuin turfølelse av det, godt å være på markatur igjen!

Så smått ruslet jeg Markaløypa rundt hytta, endelig kom sola!

Markaløypa ved Ulvåshytta

Å så herlig! Nå fikk jeg den store lysten til å vandre innover opp via Rognlia ned til Rødåsen. Det skal bli, jeg fikk en god smak av livet idag!

Olavsbu

Tilbake ved Olavsbu i 4-tida. Hadde vært ute og kost meg idag, kjent på om jeg fortsatt lever, er i stand til dette livet.

Å leva, det er i livet
å finna det største verd;
å leva, det er å vinna
til sanning i all si ferd.

Den kjente salmen høvde godt nå, der jeg utslitt og lykkelig krafset av meg isbroddene. Dagen i dag, ga mye mer enn alt, den ga livet.

Oversiktskart over dagens tur. P ved Ulvåshytta, gikk opp til Gauphiet, så ned og opp til kanten av Torvmyra, merket med x. Tilbake lysløypa samme vei og utpå myra for kaffepause, merket med hit. Tilbake Markaløypa på sørsida av Ulvåshytta.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments