Som dagene gikk mot den nye vår, begynte vi å tenke på tur til Lade og Ladestien. Det måtte bli en flott vårtur, med rødsildre, blåveis, timian og tindved!

Turminne fra 12. mai 2023

Parkerte nederst i Harry Borthens og ruslet ned i Tindveden og det store friområdet i Djupvika. Ladestien slynger seg bortover, den går helt fra Rotvoll, hele veien rundt og nedi Korsvika. Vi satte oss ned på en benk like ved sjøen.

Fiskemåke

Merket fort at jeg ble helt bergtatt av vårstemningen og den gode sjølufta. Livet!

Pakket opp nista og skjenket oppi kaffen til oss. Jeg hadde glemt selve kaffen, det ble kokt vann som drikke, er for lenge siden var på tur!

Tinnved, hannblomster

Rundt omkring oss var mange, flotte tinnvedbusker. Alt var hannbusker, det blir kanskje ikke fine, orange bær heromkring.

Jeg ble bare sittende, lenge, og ta innover meg den gode stemninga. Nå var livet herlig! Turkompisen gikk seg en runde vestover Ladestien og kikket på den nye restauranten Ladekaia, den ligger rett ned for NGU. Den ble åpnet i 2016, bygd på fundamentene til en gammel tyskerbrakke.

Djupvika

Så langt kom jeg idag, fremdeles ikke istand til å gå ordentlig, bort til det røde naustet. Sigmund sprang ned til svabergene og tok bilde av timian.

Norsk timian, Devlebukta, Trondheim. Foto: S. Moen

Dette er altså den ville norske timian, Thymus praecox ssp arcticus, norsk timian. Det er litt av den på sørsida av Trondheimsfjorden, fra Trondheim til Inderøy. Utpå sommeren, i juli, får den fine, rosa, blomsterkvaster.

Etterhvert senket seg gråværet, det ble kaldere og vi vendte kursen opp igjen mot parkeringa. Det ble jo kraftig motbakke, det tenkte vi ikke på. Har jo vært omkring i området siden 1980-tallet, noe særlig motbakke har det ikke vært. Men det ble drygt for en stakkars utrent turgubbe, måtte ta all tid ibruk for å kreke seg opp igjen.

Glade og lykkelig over dagens gaver, cruiset vi sørover igjen til Orkdalsføret. På Klett ble det en kjapp pølse i forbifarten.

Pølse med brød og ost

Det var mye folk som surret omkring inne på Circle K, mange etter en matbit og noe å drikke.

Vel heime på Emmaheim, innså jeg snart at jeg hadde fått livet i gave idag. Så sliten som ikveld har jeg aldri vært, samtidig merket jeg godt at jeg “tålte” det på et vis….

Oversiktskart over dagens tur vist med blå prikker. Gikk ned fra parkeringa og rastet på strandberget. Ruslet litt videre i retning av Ladeekaia restaurant.

 

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments