La oss fantasere litt. Tenke oss en langtur noen år fram i tid, hvor jeg er blitt frisk og godt trent. Det ville kaskje bli omtrent slik:

Var oppe i sju-tida og sjekket været. Rett etter åtte suste mercen lydløst utfra garasjen, en varm, fine sommerdag i 18 grader! Sara var allerede nedi madrassen, store forventninger. Skulle bære kløv idag som vanlig, 10 kg, maten, fjellduken og noe attåt.

Turminne fra 23. juli 2037

Etter Krone-is ved Å-bua og vanne-pause ved Kreklingen, var vi i godt mot for langtur i dag, været var som meldt, lettskya på grensen til gråvær og 15 grader ved Granasjøen i ni-tida.

Parkerte oppi grustaket som hør og bør. det blir ikke lange biten til Gunnessætra, gps-klokka var 0930, følte at vi hadde nok tid til den lange turen idag.

Gunnessætra, innerst i Leverdalen

Fant den sterke stien ved sætra og fortsatte videre til fjells. Fant kursen oppå Storkvolvet og gikk innover like nord for Rundhatten.


Har spekulert lenge på denne beretningen. Kommer liksom ikke i mål. Legger ut det jeg har skrevet så langt, får se senere om jeg klarer å fullføre.


 

Et minne fra sommeren 2009. Borga var med for sørste gang til toppen av Brattskarven

Vi gikk samme traseen ned igjen til Svarttjønna. Artig reinrose-hei, mye fint å se!

– – – – text text

Endelig nede ved mercen i 10-tida. Sara ville egentlig ikke ha noe, men noen saftig frolics oksekjøtt tok hun gladelig med seg oppi sofaen sin. Jeg satt nå der i stenbruddet og funderte over ei lefse med brunost som vanlig, glad for at dagens tre mils tur gikk så bra, med et fantastisk utbytte!

Vi lot bare mercen strekke på beina heimover, det ble helt stille bak hos Sara, jeg spilte Nina Simone og hadde det så hyggelig.

Kom tilbake til Rømme litt etter 11. En trengt tur nedi Moan for voffen. Seg så med velbehag nedi i godstolen og verdens beste hundekurv. Så sannelig, det ble 34 km totalt i dag, det var lettgått innover Storkvolvet, reinrose-heia opp Brattskarven var delvis steinur, det tok på.

Kartoversikt med dagens gps-spor innplottet i rødt. God sti helt oppi Storkvolvet, lettgått fjellhei til Svarttjønna, bratt ur videre til topps.


Ei lita historie fra engang i framtida. Alle bildene er fra terrenget historia handler om. Avstandene er etter beste skjønn riktige, tidsforbruket kanskje litt knapt. Kartet med turtraseen jeg gikk er rett. Jeg har gått fra Gunnessætra til Storhøa engang og mange ganger opp fra Remma ved Skarvatnet til Brattskarven. Turen over Storkvolvet til Svartvatnet har jeg aldri gått – så den biten er oppdiktet utifra det jeg har sett fra Storhøa.  Jeg var en tur på Rundhaugen, men da var det regn og skodde. God tur – ta gjerne denne turen hvis du trent!

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments