Minneord til Borga 2007 -2021

Borga gikk bort 8. mars 2021.

Hun fikk massiv kreft i underlivet. Hun hadde ingen smerter. Borga ville være med på kveldsluftinga helt til det siste, selv om hun var veldig svak på slutten.

Bildet under er fra vår siste tur sammen, slutten av februar i år:

Vi fikk over ti år sammen.

Reisa begynte i mai 2009, da var hun to år, allerede godt trent husky. Mange turer fulgte, i starten store fjellturer i Trollheimen.

Dette bildet er fra turen vår til Tohatten i Trollheimen, sommeren 2009, tre-mils tur på ti timer:

Som årene gikk, ble jeg mer og mer nyresyk, her er fra en av de siste turene vår til Ruten. Året er 2012:

Et av de store høydepunktene ble toppturen mot Gråfjellet i 2016.  Borga var raskere enn noensinne, men jeg begynte å falle fra med alle de rare sykdommene jeg hadde og som jeg ble så invalid av. 

Det var Borga som gjorde at jeg tok disse turene!

 

Etterhvert fant vi mer overkommelige turer hjemme i marka. Ble helårsturer da, Borga var så glad og fornøyd med snøturene oppi Rødåsen vinters tid. Savnet Trollheimen om sommeren, da ble det for varmt til Borga oppi marka.

Livet har sine underlige irrganger, det er alt fra stor glede til den dypeste sorg. Hvordan jeg skal klare livets reise uten Borga, er jeg slett ikke sikker på, det vil bli mange tunge stunder. Spesielt på de flotteste favoritturene våre.

Hvil i fred vennen min, en dag skal vi møtes igjen!