Om arildkrovoll.no

Om arildkrovoll.no

Dette nettstedet er laget i stor beundring for den fantastiske naturen i Trøndelag. Her presenterer jeg Trollheimsfjella og omliggende fjell i kommenterte fotoserier og turskildringer. Jeg presenterer også Fjellfloraen i Midt-Norge, med hovedvekt på Trollheimen.

Begynnelsen

Samtidig som “That’s one small step for man” fikk jeg en ny verden av far, vi gikk opp nasen på Svarthetta. Allerede før Ekofisk kom i produksjon, hadde jeg gått i fars fotspor opp på Snota. Disse to milestenene i livet fikk en lang pause med et karriereforsøk i Scientia Amabilis. Det endte i uføre og sykdom. Barndommens gleder ble gjenopptatt i 2002, sykdom gled bort, allerede 17. mai året etter var jeg i stand til skitur på Snota! Trangen til å fortelle om gledene var stor, jeg begynte med å legge ut bilder på internet i 2004, fra høsten 2006 skrev jeg også turbeskrivelser.

Om innhold og nettstedets teknikk

Hittil har jeg beskrevet nesten 700 fine turer i Sør-Trøndelag, hovedsaklig Trollheimen, Nordmøre, Ilfjellet, Snillfjord og Agdenes. Jeg registrerer turene på kartgps.

Trollheimen, et paradisP100

Denne fjellheimen byr på uendelige muligheter med sine mange teler, fjelltopper, dalfører og permanente breer som Snotabreen. Kulturlandskapet med sine grønne enger, brudespore og beitende kyr som i Vålåskaret er noe spesielt. Fjordene mot kysten trekker linjene ut mot storhavet, en sankthans oppå Ruten midt i fjordlandskapet er uforglemmelig. Fjellene byr på alt fra rolig spasertur innover Hølstoen, brattere opp nordtoppen på Trollhetta eller langtur til Neådalssnota. Her er turer for alle til alle årstider. Bruk arildkrovoll.no som inspirasjon og oppslagskilde til å utforske fjellperlene i Trøndelag!

Snillfjord – Agdenes verdens vakreste fjordlandskap!

fjotrd

Det første jeg begynte med etter år med sykdom, var kjentmannspostene i Snilllfjord. Høystakken som første topp. Det er alltid sjelebot å gå seg en tur oppå Vennaknubben, krongle seg opp i rotete gaupterreng til Tenorlifjellet, gå opp den styggbratte almlia med lerkespore til Terningsheia, eller en vakker vårtur fra Berg til Heklefjellet.

DSCF4900
Men uansett vår eller vinter, så er favoritten Nordheian i Lensvika.
vestreabb

Det er en kort 20 min biltur hjemmefra, og bratt opp Møssinglia så er du oppå realt fjellterreng på halvtimen. Hele heia bortover til Vestre er ren nytelse, det er her oppi jeg går, når livet er for tungt.

Hvem står bak

AKR_1579ak
Forskjellige slags sykdom har gitt meg ulike handikapp, jeg har vært 100% uføretrygdet siden studiene på 1980-tallet. Det å systematisere og formidle fjellturene mine er viktig for meg, dette nettstedet er hovedresultatet. Det koster litt å drive slik web-publisering og teknikken bak er altfor vanskelig å forstå for meg. Så lenge det går, vil jeg fortsette å skrive på nettet mitt for egne midler, selv om helsa hadde hatt best av en tur ute. Med Borga må jeg jo ut, tre ganger daglig, så litt trim blir det hver dag!

Opphavsrett

Alle bildene og teksten er undertegnedes verk om ikke annet er oppgitt. Spredning av bilder og/eller informasjon fra nettet mitt er ikke tillatt uten samtykke. Det samme gjelder alle former for kommersiell utnyttelse. Til privat bruk kan du bruke bilder og tekst til planlegging av fjellturer. Ta kontakt pr kontaktskjema.

Tempus fugit! Memento mori! God tur!

Arild Dryasanne Krovoll,
Skrevet i 2007
Oppdatert i 2016

Borga våren 2016;

AKR_0906vofn

Save

Leave a Response

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh