Etter den fine sommerturen i 2003 tenkte jeg mye på klarværstur til høsten. Dyrstolan så jeg fra fjella i Snillfjord, fra mange fjell i Trollheimen var det den jeg så foran Fonna etc.

Turminne 20. oktober 2006

Startet 930 ved Gammelsetra innerst i Engdalen i Halsa, 3 pluss og 208 moh, i gråvær, men opphold og stille.


Gammelsetra.

Gikk seterveien inn til Myrbekken. Fin umerket sti bratt opp langs bekken.


Utsyn utover Engdal fra øverst i seterveien.

Oppå myra med Kvennrotfjellet bak.
Videre oppå ei stor myrflate på 440 moh hvor stien gikk rett bortover myra før den svingte bratt opp i skaret mellom Hornfjellet og Kvennrotfjellet.

Blåfjellet rett over dalen.

Oppi skaret tok vi av fra stien og krysset oppå Kvennrotfjellet på framsida.

Oppå Kvennrotfjellet med utsikt ned til Småvassbotnen. I tåka Dyrstolan.

Tåka lå ganske tett fra 600 moh, vi fikk av og til oppletting så vi fikk se Småvassbotnen med alle tjerna under oss og Dyrstolens mektige topp i sør. Videre over Kvennrotfjellet, så over skaret mot Dyrstolen på 826 moh.
Dyrstolen delvis i skodda.

Tok lunsjen på framkanten av skaret med nydelig utsikt nedi Rundbotnen. Akkurat nå lå skodda kun på toppen av Dyrstolen. Fulgte så KNTs merkete sti videre. Stien går ikke via toppen, i den tette tåka ble det ble nødvendig å sette gps kurs for toppunktet.

Kom oppå Dyrstolen 929 moh kl. 1400, 6 km så langt, 721 høydemeter besteget,  3 timers tur, tett skodde!

Dyrstolen 929 moh i skodde!

Det ble et kort opphold på toppen, før vi returnerte til lunsjplassen. Været bedret seg og det var store revner i tåka, så vi fikk se nysnøkledte Trollheimstopper som Snota og Trollhetta i sør!

Trollheimen i sør. Fra venstre den svære Snota, midt i bildet Neådalssnota, så Fruhøtta og Rognnebba. Helt til høyre Pekhøtta (lysere egg) og Blånebba.

Skaret under Hornfjellet

Gikk ned igjen til skaret, nesten oppå Kvennrotfjellet og en bratt nedgang til skaret under Hornfjellet og stien.

Like oppom myra

Fulgte stien videre ned til myra og ned til seterveien. I svingen her fant vi seterstien og kom da direkte nedpå den øverste av Gammelsetrene.

Tilbake til bilen kl 1800, 11,8 km totalt, 5 timer effektivt og 8 timers tur. Nå var det nesten helt klar himmel og riktig pent og stille vær!

Kart over dagens tur. Gps-sporet er merket med gul strek.

……….

Teksten er skrevet i oktober 2006. Lagt inn bilder fra turen 29. des. 2021. Kartet er fra 2006 med de grenser som gjaldt på den tida.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments