dyrstol.jpg

Startet 930 ved Gammelsetra innerst i Engdalen i Halsa, 3 pluss og 208 moh, i gråvær, men opphold og stille. Gikk seterveien inn til Hornfjellsbekken.

Fin umerket sti bratt opp langs bekken. Videre oppå ei stor myrflate på 440 moh hvor stien gikk rett bortover myra før den svingte bratt opp i skaret mellom Hornfjellet og Kvennrotfjellet. Her tok vi av fra stien og krysset oppå Kvennrotfjellet på framsida.

Tåka lå ganske tett fra 600 moh, vi fikk av og til oppletting så vi fikk se Småvassbotnen med alle tjerna under oss og Dyrstolens mektige topp i sør. Videre over Kvennrotfjellet, så over skaret mot Dyrstolen på 826 moh. Tok lunsjen på framkanten av skaret med nydelig utsikt nedi Rundbotnen. Akkurat nå lå skodda kun på toppen av Dyrstolen. Fulgte så KNTs merkete sti videre. Stien går ikke via toppen, i den tette tåka ble det ble nødvendig å sette gps kurs for toppunktet.

Kom oppå Dyrstolen 929 moh kl. 1400, 6 km så langt, 721 høydemeter besteget,  3 timers tur, tett skodde!

Det ble et kort opphold på toppen, før vi returnerte til lunsjplassen. Været bedret seg og det var store revner i tåka, så vi fikk se nysnøkledte Trollheimstopper som Snota og Trollhetta i sør! Gikk ned igjen til skaret, nesten oppå Kvennrotfjellet og en bratt nedgang til skaret under Hornfjellet og stien. Fulgte stien videre til myra og ned til seterveien. I svingen her fant vi seterstien og kom da direkte nedpå den øverste av Gammelsetrene.

Tilbake til bilen kl 1800, 11,8 km totalt, 5 timer effektivt og 8 timers tur. Nå var det nesten helt klar himmel og riktig pent og stille vær!

ForrigeSenhøsttur til Gråfjellet
Neste artikkelSenhøst og tåke i Resfjellet med Nrk
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
20/12/2009 21:41

På bildet ser man kvennroten og ikke dyrstolen… dyrstolen heter forresten dalafjellet fra engdal-sida

___________________
Kommentar:

Det jeg har tatt bilde av, er det som heter Dyrstolan 929 moh på kartet. Vi ankom toppen 2 timer senere. Jeg står på østkanten av Kvennrotfjellet og tar bildet sørøstover, over Småvassbotnen mot Dyrstolan 929 moh.