Jeløya

Kjørte til Alby og parkerte i 11 tida ved galleriet i vakkert vårvær og slørsol men en litt kald trekk. Gikk først en sving uti parken og så på hagelerkespore og marsfiol (Viola odorata) i vakker blå blomst. Videre ut forbi hagemuren og tok veien ned til sjøen ca 40 meter, her sto fingerlerkespore i fin frukt. Så gikk vi tilbake til parkeringa og fulgte så turstiene mot Bredebukt. I slottsparken blomstret kvitveis og gaukesyre på det beste, parksalaten er allerede med store grønne blad og blåveis fremdeles i fin blomst. Overalt i skogbunnen sto småplanter av barlind.

Nede i Bredebukta var det allerede mye folk som lå og nøt det fine sommerværet første mai. Blomsterrikdommen begynte for fullt nede ved sjøen, spesielt i de kalkrike klippene østover. Her sto bl.a marinøkleblom, strandnellik, nyresildre og slåpetorn i praktfull blomst. Vi gikk så videre turstien østover oppå Rødsberget og tenkte å ta oss ned på øststranda for å se på bl.a. kubjelle, men det ble for grovt kratt å forsere. Gikk tilbake til stien og lunsjet på stranda østom Bredebukt. I grusstranda var strandkål allerede lettkjennelig på sine mørkgrønne kålblad.Lodnefiol

Fra Alby kjørte vi nå nordover på Jeløy og fotograferte lodnefiol (Viola hirta) i praktfull blomst ved Fiskvik gård. Dagen ble avsluttet med en vandring i friområdet rundt Alfheim i en utrolig rik og velluktende blomstring av slåpetorn.

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
06/02/2010 00:55

Ja, det var en gild dag, du. Og nå har jeg slik bil igjen, så det blir nok gjort oftere.

Men hvor i bildekilden kan jeg finne resten av bildene?