p3.jpg Tok av ved Lensvik kirke og kjørte oppi Bømlihaugen, like før den store revefarmen og parkerte i veikanten ved grinda med skilt “tursti”. Startet her ved 132 moh i halv elleve tida, en vakker, stille morgen og 13 pluss, lettskya godvær og sola var nettopp stått opp. Stien går bratt og rett opp i kystheia.

Etter en dryg halvtime var jeg oppom tregrensa på 317 moh ved Vardene, et nydelig utsiktspunkt over hele Lensvika og innover fjorden med Byneset. Her er det bygd noen svære varder. Videre på fin fjellsti i nydelig kystfjellhei uten busk og kratt, det høyeste er kreklingen. Moro å se at at enkelte busker av klokkelyng – Erica tetralix – var i den beste flor!

Kom så 1230 oppå Sør Varden 521 moh, 3,14 km, 2 times tur, en stor varde er bygget her, sør for trig. pkt 531 på Landrøheia. Her er plassen for de vide utsyn inn og ut Trondheimsfjorden, Kopparen, Rissa, Munkholmen, Byneset og Vassfjellet. Idag var det så disig at vanskelig å se stort lengre enn Byneset! Stien går hit, og videre innover Hestgrovheia finner man egne stier i den fenomenalt lettgåtte fjellheia, i vår gikk jeg en nordlig rute, nå prøvde jeg en direkte rute “midt på”.

Gikk ned til fjellvatnet like vestom Sørvarden og spiste maten min der.

Deretter ned til utløpet av vatnet i nord og tok så rute midt over Bingsholmyrene, et ganske flatt og nokså tørrt fjellmyr/ fjellheiområde, litt i nordkant, på nordsida av de to store fjelltjønnene. Den andre og største ble kjærkommen å komme til, sommervarmen var nå midt på dagen stor og det var svært godt å plaske uti vatnet og avkjøle og vaske hender og ansikts svette! Her la jeg igjen klærne og gikk nesten netto videre i solsteken! Fra den andre tjønna styrte jeg rett imot den lille like under toppen og derfra rett opp i tildels bratt steinur og kom så opp til installasjonene.

Ved toppvarden på Vestre Varde 656 moh kl 16, 524 høydemeter besteget, 8,2 km og 5 times tur.

Nå var det vakker. stille, steksol på toppen, jeg satt i støttbroka og nøt utsikten vestover til Åstfjorden, nordover til storhavet, Kopparen og Ørlandet, østover innover Trondheimsfjorden, sørover Orkdalsfjorden og rett ned Øyangsvatnet. Men det var så disig at Ruten og Trollheimsfjella var ikke å se!

Så dro det seg skyer inn fra sør, sola forsvann og jeg startet nedturen. Fant noen stier og fulgte de i en fin direkte rute over Bingsholmyrene og kom ned til tjønna ved Sørvarden kl 18. Her strippet jeg sko etc og tok et deilig aftensbad og en matbit, før jeg gikk videre og en time senere var jeg på Sørvarden. Nå mørknet det kraftig, gatelysene var kommer på nedi bygda, så jeg gikk på og kom ned til Vardene kl 1945 og da var det mørkt og jeg fikk et nydelig skue over Lensvik “by night”.

Den bratte og steinete kystheia nedover til bilen ble litt ekkel i mørket selv med hodelampe, uten noen merking var det enkelte ganger vanskelig å finne stien.

Kom til bilen 2030, 16,4 km t/r idag, en av de beste fjellturene på ytterkysten i Trøndelag!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments