Kjell og Kari skulle på Resfjelltoppen, det var meldinga jeg fikk lørdagskvelden. Jeg holdt på å gå på veggen, skulle jeg få med meg Resfjellet så tidlig i sesongen? Ett døgn senere satt jeg midt oppi Dryas-heia og sang “No livnar det i lundar” mens tåran spratt, jeg visste ikke min arme råd for å komme ned på jorda igjen i min gledesrus!
 
Vi startet ved den lille trebrua nede på Storslåtta litt før elleve. Allerede var sola høgt på den skyfrie himmelen og i vindstilla var det sterke 24 grader. Resfjellet i en slik varme ville bli en utfordring på mange plan, kanskje særlig for Borga.
 
Vi ruslet trøstig ivei oppover mot Vidmyrene, heldigvis var det en liten vindtrekk som gjorde den gode varmen behagelig å gå i. Endelig oppå den første kneika var det veldig kjekt med snøfonna på baksida, særlig for voffen, som fikk litt kjølig grunn under labbene.
 
 
Etter en halvtime kom to svette turgåere fram til Ogjerhøyløa og kunne dra fram kjærkommen drikke, epler og tårnkake. Jeg kom etter ikke lenge etter, brukte bare 45 minutter idag, tror sannelig jeg har fått opp farta!
 
 
Det var litt tidlig for alle med lunsj, og alt for varmt rundt høyløa. Så vi dro til fjells, for å komme oppi den svale fjellvinden. Jeg var mye mer interessert i toppen rett opp med reinrosehei, selveste Resfjelltoppen er jo en artig godsak, idag var det mye tynnkledte folk på vei opp.
 
Oppi det første henget fant jeg endelig en vindfull plass til å ta lunsjen i steksola. Like etter at jeg hadde laget et rede med fjellduken, kom det sannelig et par rein like ved! Bildet ble så som så i den brennhete disen, men et koselig syn, disse reinsdyra var oppi snøflekkene det meste av tida, en gang i mellom kom de ned for å beite.
 
 
Gikk så bratt oppetter turstien til “min” topp og mitt turmål. Hadde vel ikke ventet noe storslagen blomstring så tidlig i sesongen, men gullmyrklegg var allerede i blomst nede i myra ved høyløa, så kanskje, kanskje. Og det ble ganske snart salmesang og tåran spratt! Hele nedsida av toppen var dekt av den skjønneste hvite reinrose i den vakreste blomstring jeg har sett! Det er noe helt enormt med reinrosa den aller første tida den blomstrer, ganske snart er den overblomsta og heia blir brunligere og vissen. 
 
Utsikten mot Trollheimen var ganske fantastisk, her er de tre store Trollhetta, Rindhatten og Snota:
 
 
Litjsvarthetta. Svarthetta og Blåhøa:
 
 
 
Og det blomstret overalt, fjellsmelle, fjellfrøstjerne og flekkmure sto hist og pist i blomst. Og gult i gult med gullmyrklegg! Å så vakkert, her ville nå jeg være idag! Brettet ut sekken og alt, gikk omkring og koste meg med reinroseheia. Så deilig varm sol og en svalende vind, dette var virkelig paradis på jord!
 
Gullmyrklegg:
 
 
 
Fjellfrøstjerne:
 
 
Blålyng:
 
 
 
Fjellsmelle i begynnende blomst:
 
 
Reinrosa med dvergbjørk:
 
 
 
Etterhvert kom Kari og Kjell ruslende ned fra toppen. De hadde hatt det så fint oppå der, med utsikt til alle diamanter i Trollheimen. Mye folk på toppen idag!
 
 
 
Vi gikk ned mot høyløa for aftensmat. Endelig et avkjølende bad for Borga! Nedi bekken fikk hun drikke mye og vi dusjet voffen med det halvlunkne vannet. Satte oss oppe ved den store furua, der var det god skygge. Ble sittende lenge i sommervarmen, her var det godt å være!
 
 
Kom tilbake til Storslåtta i sju-tida, sola var iferd med å sige ned, ennå var det over tyve grader i skyggen! Dette ble nok årets høydepunkt for meg, reinrosehei i full blomst i mai er sjelden! Og nå molta blomstrer for fullt:
 
 
 
 
ForrigeAttover Melandsætren
Neste artikkelAtti Brattskarven